Notices
 

  

User Tag List

Thread: Arosa started...and died

Results 1 to 2 of 2
  1. Arosa started...and died 
    #1
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    218
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Hi guys,

    Went to jump in the car tonight to come to work, fired up and then ran a bit rough and died. Tried to start it again and it did eventually fire up after holding the key for 6-7 seconds (which seems like an enormous amount of time when you're doing it) and giving the accelerator a blip. When it was running it seemed ok, not perfect but ok. Decided to leave the car at home incase I got stranded at work.

    Any ideas? What should I look for? Its been running fine and starting well. Yesterday I removed the air filter box to get at the spark plugs, but once I realised that I didn't have the correct spark plug tool, I put everything back together. I checked all the leads were back on the plugs properly too. Bit of a puzzler.

    Supposed to be taking the girlfriend to the new forest at the weekend....any advice would be greatly appreciated!!!
     
    0 0 0
     

  2. Re: Arosa started...and died 
    #2
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milton Keynes
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    It's funny I should see this post because mine has been occasionally doing this lately.

    I haven't had time to have a look at it but will do once I get space in the workshop.

    I would imagine it would be a sensor that could be dodgy. has your engine management light come on or the service interval warning?

    If the engine management light is on I would reccomend getting somebody with a code reader to determine the code.

    if you get the code you could post it here and we could find out what is exactly wrong and you wouldn't have to pay a dealer to do it.

    If the engine management light isn't on and the service light is, I would go down the route of maybe a dirty injector or contaminated fuel.

    I may be well off track but I would check the cheap easy things first incase.

    Hope this helps

    Rory
     
    0 0 0
     

Similar Threads

  1. I think my ECU just died
    By spellmaster in forum Audi A4 - B5 Forum - 1995 - 2002
    Replies: 5
    Last Post: 21-11-2009, 10:06 AM
  2. Quattro 2.5TDI Ha DIED!! PLZ PLZ PLZ PLZ HELP!!!!!!!!
    By mattmoo1974 in forum Audi A4 - B5 Forum - 1995 - 2002
    Replies: 13
    Last Post: 09-11-2009, 10:04 AM
  3. Audi 80 engine died
    By bm50 in forum 80 - 90
    Replies: 6
    Last Post: 30-07-2009, 05:39 PM
  4. Car died :( what could be the problem?
    By Grandmaster80 in forum Passat - B6 Forum - 2005 - 2010
    Replies: 24
    Last Post: 03-05-2008, 12:49 PM
  5. ME cars died :(
    By lupen412 in forum 80 - 90
    Replies: 4
    Last Post: 26-10-2007, 04:16 PM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


 



  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - Scania - MAN - Ducatti - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -