Notices
 

  

User Tag List

Thread: Immobilizer problems after dash changed

Results 1 to 8 of 8
  1. Immobilizer problems after dash changed 
    #1
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Hi,

    Bit of a sensitive question being immobilizer related, especially as its my first post on this forum, but I was given another dash for my A3 (1.6 sport '98) out of a later model with the white dials and center digital info screen. Well, I changed it, now I realise how stupid of a mistake it was as now the immobiliser light now keeps flashing and keeps cutting the engine out when started. I put the old instruments back in but still, the immobilizer keeps cutting the engine out Can anyone suggest what I can do to solve the problem?

    Thanks very much in advance,

    Kris
    0 0 0
     

  2. Re: Immobilizer problems after dash changed 
    #2
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    103
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Yes the dash is coded to the imobiliser, an new dash requires recoding. You can send a faulty a dash away to sort out the LCD display so I would have thought putting the old one back in would have worked? Have a search I seem to remember something about the correct order to do things on here.
    0 0 0
     

  3. Re: Immobilizer problems after dash changed 
    #3
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by m33sta View Post
    Yes the dash is coded to the imobiliser, an new dash requires recoding. You can send a faulty a dash away to sort out the LCD display so I would have thought putting the old one back in would have worked? Have a search I seem to remember something about the correct order to do things on here.
    The original dash wasn't faulty, but the new one looked a bit more modern but didn't think it would cause me this much grief lol. I have searched around the forum but haven't found anything that has helped so far and I cant figure out why the old unit hasn't sorted the problem I did try disconnecting the battery etc like some of the other threads have said but to no avail.

    Thanks for you help though,

    Kris
    0 0 0
     

  4. Re: Immobilizer problems after dash changed 
    #4
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    6,323
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    You need to remove the faut code in the ECU
    0 0 0
     

  5. Re: Immobilizer problems after dash changed 
    #5
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by kenney View Post
    You need to remove the faut code in the ECU
    Would this easily be done with a cheap VAGCOM kit off ebay?
    0 0 0
     

  6. Re: Immobilizer problems after dash changed 
    #6
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by kenney View Post
    You need to remove the faut code in the ECU
    I've just bought this: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...m=230335003811 So hopefully I can sort it quickly otherwise I'm stuffed at getting to work lol.

    Thanks for your help guys

    Kris
    0 0 0
     

  7. Re: Immobilizer problems after dash changed 
    #7
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    6,323
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I beleive the the use of the VAGCOM you have bought is very limited,Without a registrated licence i do not think you can clear the code Engine control unit blocked
    0 0 0
     

  8. Re: Immobilizer problems after dash changed 
    #8
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by kenney View Post
    I beleive the the use of the VAGCOM you have bought is very limited,Without a registrated licence i do not think you can clear the code Engine control unit blocked
    Oh I'll have to see when it arrives, if all else fails, i'll have to take a trip to Audi.

    Thanks,

    Kris
    0 0 0
     

Similar Threads

  1. Problems with VW Transporter Camper
    By eric_peterhead in forum The Classic VW's
    Replies: 1
    Last Post: 19-03-2008, 04:42 PM
  2. Roof Bars for Audi A3 Why have they changed?
    By kayak in forum Audi A3 - 8P - 2004 - 2012
    Replies: 0
    Last Post: 10-03-2008, 11:45 AM
  3. Starting Problems
    By blergo in forum Golf MK3 - 1993 - 1999
    Replies: 4
    Last Post: 26-02-2008, 07:00 PM
  4. '96 Sharan 110 TDi problems
    By codhead in forum VCDS - General Questions
    Replies: 0
    Last Post: 25-05-2007, 07:59 AM
  5. RUNNING PROBLEMS
    By josianlib in forum Archive posts
    Replies: 3
    Last Post: 13-01-2005, 06:00 PM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -