Notices
 

  

User Tag List

Thread: 2013 C7 A6 Avant - MMI & Bluetooth Issues

Results 1 to 5 of 5
  1. 2013 C7 A6 Avant - MMI & Bluetooth Issues 
    #1
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    Yorkshire
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    On a recent trip the bluetooth on the car has just stopped working. The start of the 5 hour drive, my iPhone connected to the car and I was able to make calls as normal.

    Approx. 3 hours in I went to make another call and the phone wasn't connect, nor would it reconnect - The bluetooth was switched off, no bluetooth name was showing and no list of paired devices. I've performed a factory reset and a system restart - still nothing. My local Audi specialist has run diagnostics and upgraded the firmware - still nothing.

    When you first start the car, the bluetooth logo shows for a few second then the bluetooth shuts off. Turning it back on causes the system to lock up for a few second, the bluetooth turns on and allows you to search of devices but it doesn't find any, nor can you find it with any devices - the device name on the car still remains blank. After 20 or so seconds the bluetooth shuts off again.

    Everything else runs as it should - satnav, DAB etc. Only issue I've seen over the last few months is a handful of random restarts of the MMI system when driving.

    My local specialist have diagnosed it as a faulty MMI/RMC unit - A cost of £2000! They have suggested that if I sourced the part myself they'd be happy to code/remove component protection. Part code 4G0035192H. An ebay search shows units at circa £200 plus £120 coding from my specialist.

    My questions are:
    - Has anyone else seen this? Is it common?
    - Is there anything else I can try?
    - What are the thoughts of new vs an ebay unit?
    - Other then ebay, is there any where else I can try for a new/refurb/used unit?
    - If I'm going to pay £2K, is there an upgrade I can do at the same time given the original unit is showing its age?

    Car is a 2013 Pre face lift C7 A6 Avant black edition with the standard fit MMI/Nav unit.

    Thanks in advance!
     
    0 0 0
     

  2. Re: 2013 C7 A6 Avant - MMI & Bluetooth Issues 
    #2
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Wessex. and Southern France
    Posts
    2,210
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    84 Post(s)
    I had this on an Android fone, just stopped working, tried everything, in the end I fixed it. I bought a new fone.
    Quote "My tuner told me after he fitted the box that 0-60 should be around 2.6 seconds! "
     
    0 0 0
     

  3. Re: 2013 C7 A6 Avant - MMI & Bluetooth Issues 
    #3
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Yate UK
    Posts
    229
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    14 Post(s)
    If it's just the bluetooth that's gone pop I would go for something like this:

    503 - Service Unavailable Error

    £20 fix rather than £200 or £2k. Not perfect I'm sure but a lot cheaper.
    Now: 2016 C7 2.0TDi BE with Tech Pack, magic parking, ambient lighting
    Previous: 2013 C7 2.0 TDi S Line
    C6 2.0 TDI LE
    A4 2.0 TDI SE
    and an ancient 80 in the olden days...
     
    0 0 0
     

  4. Re: 2013 C7 A6 Avant - MMI & Bluetooth Issues 
    #4
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    Yorkshire
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by Whippy53 View Post
    I had this on an Android fone, just stopped working, tried everything, in the end I fixed it. I bought a new fone.
    Itís definitely not the phone. Tried all different types of phones both IOS and Android.
     
    0 1 0
     

  5. Re: 2013 C7 A6 Avant - MMI & Bluetooth Issues 
    #5
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    Yorkshire
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by nevbadger99 View Post
    If it's just the bluetooth that's gone pop I would go for something like this:

    503 - Service Unavailable Error

    £20 fix rather than £200 or £2k. Not perfect I'm sure but a lot cheaper.
    Had thought about that, or a decent set of wireless headphones. I travel a lot for work so having a decent hands free in the car is a must really - obviously given COVID itís not an issue at the moment, more an annoyance.
     
    0 0 0
     

Similar Threads

  1. Question 2013?Audi A4 Avant 2.0 TFSI
    By Donmeister in forum Audi A4 - B8 Forum - 2008 - 2015
    Replies: 2
    Last Post: 08-06-2016, 08:52 PM
  2. 2013 A6 - Bluetooth problems
    By abuelbanat in forum Audi A6 - C7 Forum - 2011- 2018
    Replies: 9
    Last Post: 31-03-2016, 08:37 AM
  3. Question 2013 Audi A6 C7 Avant
    By wizzygti in forum Audi A6 - C7 Forum - 2011- 2018
    Replies: 1
    Last Post: 03-01-2016, 03:52 PM
  4. Fuse Map/Diagram for A6 Avant 2013
    By lloydtown in forum Audi A6 - C7 Forum - 2011- 2018
    Replies: 1
    Last Post: 19-01-2014, 09:46 PM
Tags for this Thread

View Tag Cloud

Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


 



  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - Scania - MAN - Ducatti - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -