Notices
 

  

User Tag List

Thread: Windscreen washers not working

Results 1 to 5 of 5
  1. Windscreen washers not working 
    #1
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Beds
    Posts
    211
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    43 Post(s)
    Hi all, as per the title. Washer pump not making any noise when engaged. Wipers are still working and come on when you pull the stalk to wash the screen.

    Pump removed and checked and working. Replacement pump put in also not working.

    I can't see a specific fuse for the washers, but have checked every fuse in the dash drivers door side compartment and the fuse box under the bonnet. All fuses are fine.

    Car is a Golf 2011 MK6 1.6tdi convertible.

    Any help appreciated as I'm stumped.

    Sent from my SM-G960F using Tapatalk
     
    0 0 0
     

  2. Re: Windscreen washers not working 
    #2
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Beds
    Posts
    211
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    43 Post(s)
    Issue sorted! A cable was loose in the connector.

    Sent from my SM-G960F using Tapatalk
     
    0 0 0
     

  3. Re: Windscreen washers not working 
    #3
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Bradford
    Posts
    27
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    11 Post(s)
    Frozen screenwash

    Mine did this a couple of years ago irc would not spray screenwash. Left it for a couple of days and it started working again, it has operating reliably since. Presumed the 'ready to use' screenwash had frozen in the lines. In order to avoid a repeat I use 100% concentrate screenwash for winter months.
     
    0 0 0
     

  4. Re: Windscreen washers not working 
    #4
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Beds
    Posts
    211
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    43 Post(s)
    Quote Originally Posted by Roverfan View Post
    Frozen screenwash

    Mine did this a couple of years ago irc would not spray screenwash. Left it for a couple of days and it started working again, it has operating reliably since. Presumed the 'ready to use' screenwash had frozen in the lines. In order to avoid a repeat I use 100% concentrate screenwash for winter months.
    Thanks for the suggestion. The car is always garaged and I only use concentrated screen wash in the winter months. There was a loose wire in the connector which was why it wasnt working. I've fixed that and now the washers have started working again as they should.

    Sent from my SM-G960F using Tapatalk
     
    0 0 0
     

  5. Re: Windscreen washers not working 
    #5
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    Bradford
    Posts
    27
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    11 Post(s)
    Good job

    I better have a look at my own connector, likely the same issue
     
    0 0 0
     

Similar Threads

  1. Windscreen washers
    By Stagnite in forum Audi A4 - B9 Forum - 2015 -
    Replies: 3
    Last Post: 13-07-2019, 02:41 PM
  2. Windscreen washers.
    By dvd8n in forum Audi A3 - 8P - 2004 - 2012
    Replies: 3
    Last Post: 10-02-2014, 02:55 PM
  3. Please Help windscreen washers not working properlly
    By OVI82 in forum Audi A4 - B7 Forum - 2005 - 2008
    Replies: 0
    Last Post: 21-10-2011, 09:27 PM
  4. windscreen washers not working
    By borakev in forum Passat - B6 Forum - 2005 - 2010
    Replies: 21
    Last Post: 23-12-2010, 09:14 PM
  5. windscreen washers
    By predatoress in forum TT - 8N Forum - 1998 - 2006
    Replies: 1
    Last Post: 27-06-2009, 09:12 PM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -