Notices
 

  

User Tag List

Thread: Flashing glow plug and limp mode

Results 1 to 5 of 5
  1. Flashing glow plug and limp mode 
    #1
    Join Date
    Dec 2019
    Location
    Buckie
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    Hi all,

    Had my car about 2 months now and no problems until today.

    Pulled out to overtake and as soon as the car dropped down a gear the car lost most of its power and went into limp mode with the glow plug light flashing.....
    As I pulled over to stop the engine management light is now on and constantly illuminated along side the glow plug flashing and limp mode.

    Anyone had any experience with this situation/problem?

    Car is booked in at my local garage tomorrow to do a diagnostic fault read.

    Thanks.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    0 0 0
     

  2. Re: Flashing glow plug and limp mode 
    #2
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Amesbury, Wiltshire
    Posts
    206
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    16 Post(s)
    Interestingly I had a very similar problem a couple of weeks ago. I was sat through roadworks on a dual carriageway at about 40 mph. When the roadworks ended I pulled out to overtake and accelerated quickly, at which point the glow plug light started flashing (indicating a problem with the engine management) and the car went into limp mode. I pulled off at the next exit and got the manual out which said drive to nearest service centre, but when I switched the car back on the light went off and has stayed off since. I have scanned the car which reported the following which suggested a stuck turbocharger actuator:

    9127 - Actuator Module for Turbocharger 1
    P00AF 00 [096] - Stuck
    Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00000001
    Fault Priority: 2
    Fault Frequency: 1
    Mileage: 178419 km
    Date: 2020.01.21
    Time: 22:12:02


    Engine speed: 3869.50 /min
    Normed load value: 99.6 %
    Vehicle speed: 106 km/h
    Coolant temperature: 88 C
    Intake air temperature: 99 C
    Ambient air pressure: 1030 mbar
    Voltage terminal 30: 14.460 V
    Unlearning counter according OBD: 30
    Turbine actuator 1 bank 1: posit.feedback - Spec.value: 5.00 %
    Turbine actuator 1 bank 1: posit.feedback - Act.value: 43.91 %
    Turbine actuator 1 bank 1: posit.feedback - Offset closed: 0.20 %
    Turbine actuator 1 bank 1: monitoring - status-Bits 0-7: 0
    Turbine actuator 1 bank 1: monitoring - status-Bits 0-7: 55
    Turbine actuator 1 bank 1: monitoring - status-Bits 0-7: 0
    Turbine actuator 1 bank 1: monitoring - status-Bits 0-7: 8
    Turbine actuator 1 bank 1: posit.feedback - Uncnd vlt: 2538.4 mV
    Accelerator pedal travel: raw value: 100.00 %

    I have a C7 pre-facelift Ultra - 2.0 tdi.
    Last edited by robes401; 06-02-2020 at 04:45 PM. Reason: clarified glow plug light flashing...
     
    1 0 0
     

  3. Re: Flashing glow plug and limp mode 
    #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Cramlington,Northumberland
    Posts
    1,951
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    16 Post(s)
    Likely to be a Overboost fault.
    Alan.

    A6 Avant (C7) 3.0 TFSI Quattro S-Tronic
    APR ST1
     
    1 0 0
     

  4. Re: Flashing glow plug and limp mode 
    #4
    Join Date
    Dec 2019
    Location
    Buckie
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)


    Got a loan of a mates generic scanner and got the above message so hopefully nothing terminal....
    Pitch black outside so will give a good look over tomorrow checking for anything obvious although Im not hugely mechanically minded.

    Thanks for all help so far folks!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    0 0 0
     

  5. Re: Flashing glow plug and limp mode 
    #5
    Join Date
    Dec 2019
    Location
    Buckie
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    Thought Id update incase it ever helps anyone out.....


    In daylight Ive managed to check over the car with a good mate whos a mechanic.
    We found the intercooler intake hose had popped off so replaced with a more heavy duty jubilee clip and cleared the code with the diagnostic reader....

    Took it a spirited drove and all is well.

    Thanks.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    0 3 0
     

Similar Threads

  1. Question Flashing glow plug light and limp mode
    By Snoopy2000 in forum Audi A3 - 8V - 2012 - 2016
    Replies: 4
    Last Post: 04-05-2019, 10:19 PM
  2. Question Glow plug light flashing and limp mode.
    By rozzer2005 in forum Audi A3 - 8P - 2004 - 2012
    Replies: 0
    Last Post: 26-02-2019, 03:41 AM
  3. Flashing glow plug & limp mode
    By nick1212 in forum Audi A6 - C7 Forum - 2011- 2018
    Replies: 13
    Last Post: 31-07-2018, 03:22 PM
  4. Glow plug still flashing and limp mode
    By karllap in forum Audi A6 - C6 Forum - 2005 - 2010
    Replies: 5
    Last Post: 07-05-2018, 04:23 PM
  5. Question a4 tdi in limp mode and glow plug light flashing
    By iwa.r8 in forum Audi A4 - B6 Forum - 2002 - 2005
    Replies: 1
    Last Post: 04-02-2010, 12:33 AM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -