Notices
 

  

User Tag List

Thread: How to test an exhaust gas tempoerature sensor?

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13
  1. Re: How to test an exhaust gas tempoerature sensor? 
    #11
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Surrey
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    I have updated the latest tale of woe on the other thread......I sorted it by replacing EGT 1 again BUT not for long! Driving me mad...ideas welcome, but think i need to try another sensor make???
     
    0 0 0
     

  2. Re: How to test an exhaust gas tempoerature sensor? 
    #12
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Nottingham, England
    Posts
    35,774
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    2
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quoted
    734 Post(s)
    Give us a current fault code report, the make and part number of sensor and where you fitted it.
    "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"

    Evelyn Beatrice Hall (1868-1956)
     
    0 0 0
     

  3. Re: How to test an exhaust gas tempoerature sensor? 
    #13
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Surrey
    Posts
    102
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    Hi Crasher, Thank you, if you were local I would say hello one day you are more than helpful and it is appreciated.
    Current code is simply 01348 can bus interior monitor lamp (K162) sometimes it throws up G235 but not currently.
    The part is of dubious source but I have used their parts before on my other Audi cars fine. part number is 03L906088BS make unknown THH?
    It looks correct and is the black plug. sensor 1 bank 1.
    Fitted twice now in that awful place under everything where it is not really possible to even fit a spanner...manifold before turbo....grazed arms and chest from laying on the engine haha.
    The 2nd was supplied on warranty. Both times I could unplug the harness plug the new sensor in (though not fitted) and clear the fault code, start it run it no fault lights with new sensor plugged in not installed. If I plug the suspect fitted one back in the fault light is immediate...clear it and it comes back on in seconds. This all seems to point to the sensor either failing in a few hundred miles or it not being a good match?
    After fitting the 2nd one I drove it for about 20 miles to regen. and cleared the DPF light......all seemed good, 400 miles later the glow plug light and MIL light come back on and codes are back to the very start!...that sensor? if it is driven much the DPF light will no doubt be back due to it not self cleaning.
    Last edited by petrolhead63; 07-01-2020 at 12:24 PM.
     
    0 0 0
     

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. How to test coolant sensor loom for 5v?
    By TdiBlacky140 in forum Golf MK5 - 2004 - 2009
    Replies: 13
    Last Post: 09-11-2019, 12:08 AM
  2. Question Engine speed sensor test G28
    By trickyd400 in forum Audi A3 - 8P - 2004 - 2012
    Replies: 10
    Last Post: 30-06-2019, 12:24 PM
  3. Question Exhaust Gas Temperature Sensor Bank 1 Sensor 1 fault -> more noise?
    By tomas_v in forum Audi A4 - B8 Forum - 2008 - 2015
    Replies: 0
    Last Post: 22-02-2018, 12:32 AM
  4. Fix Audi code 01032 Exhaust Gas Recirculation Sensor B & 01027 Exhaust Gas Rec Circuit
    By niall campbell in forum Audi A6 - C6 Forum - 2005 - 2010
    Replies: 5
    Last Post: 13-12-2017, 02:57 PM
  5. oxygen sensor aging test for sensor 1
    By mkman1 in forum Golf MK4 - 1999 - 2004
    Replies: 3
    Last Post: 18-09-2014, 04:52 PM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -