Notices
 

  

User Tag List

Thread: Engine starts but won't run. 2000 AJM golf 115hp PD

Results 1 to 10 of 10
  1. Engine starts but won't run. 2000 AJM golf 115hp PD 
    #1
    Join Date
    May 2009
    Location
    cirencester
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Hi all,
    I have the 17978, ECU blocked code.
    The car had been on a 70 mile run, stopped the engine for 10 mins and then it started but died after a second or so.
    The car symbol with the key under it is not on
    The glow plug coil comes on, then goes out as it should, but then starts flashing.
    The red info screen is not working now. A few months back this screen just lit up solid red on start up, I recycled the ignition and the screen cleared and worked again. It never happened again, but I always thought it was not as crisp as before.
    I have tried the cold boot.
    I have tried the spare keys, all original.
    The instrument cluster has not been changed. I've checked the cluster circuit board for dry joints.
    The other codes stored were;
    00771 fuel level sensor. Probably me when looking for the fuel pump in the tank and in plugged it. No pump in the tank.
    01039 coolant temp sensor
    00953 time delay cupe light, unknown switch posn.
    Codes read by the RAC.
    Looked for the fuel shut off solenoid do i have one?
    Any help in what to look at next would great.
    Many thanks.
     
    0 0 0
     

  2. Re: Engine starts but won't run. 2000 AJM golf 115hp PD 
    #2
    Join Date
    May 2009
    Location
    cirencester
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    The cluster is un-repairable, but all the gauges work. If I had the immo deleted from the ECU do you think the car may start as it will ignore the lack of start signal from the cluster?
    Many thanks.
     
    0 0 0
     

  3. Re: Engine starts but won't run. 2000 AJM golf 115hp PD 
    #3
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Nottingham, England
    Posts
    35,779
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    2
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quoted
    736 Post(s)
    17978/P1570/005488 - Engine Start Blocked by Immobilizer

    The PD does not have a shut off solenoid, the immobilser in the instruments tells the ECU to run or not. You may have a faulty key or ignition lock reader coil, do you have another key?
    "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"

    Evelyn Beatrice Hall (1868-1956)
     
    0 0 0
     

  4. Re: Engine starts but won't run. 2000 AJM golf 115hp PD 
    #4
    Join Date
    May 2009
    Location
    cirencester
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I have tried both keys and the plastic emergency key. I have continuity on the coil reader
     
    0 0 0
     

  5. Re: Engine starts but won't run. 2000 AJM golf 115hp PD 
    #5
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Nottingham, England
    Posts
    35,779
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    2
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quoted
    736 Post(s)
    So you have continuity between pins 2 (green) and 17 (black) on the green plug at the back of the cluster?
    "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"

    Evelyn Beatrice Hall (1868-1956)
     
    0 1 0
     

  6. Re: Engine starts but won't run. 2000 AJM golf 115hp PD 
    #6
    Join Date
    May 2009
    Location
    cirencester
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I have continuity between the green and black wire of the coil reader. I haven't got the cluster at the moment, it's been tested and can't be fixed. On the green plug with the igintion off, I have;
    12.12v on pin 12
    O.03v on pins 19,20 & 22
    0.37v on pin 26
    & with the ignition on;
    12.04v pin 12
    2.62v pins 19 & 20
    0.05v pin 22
    0.036v pin 26
    13.1v pin 5
    I don't know if that's any use?
    Many thanks.
     
    0 0 0
     

  7. Re: Engine starts but won't run. 2000 AJM golf 115hp PD 
    #7
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Nottingham, England
    Posts
    35,779
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    2
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quoted
    736 Post(s)
    What is the part number of the unit?
    "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"

    Evelyn Beatrice Hall (1868-1956)
     
    0 1 0
     

  8. Re: Engine starts but won't run. 2000 AJM golf 115hp PD 
    #8
    Join Date
    May 2009
    Location
    cirencester
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    1J0920 925C
    I'm thinking of buying VCDS so I can get the all codes.
     
    0 0 0
     

  9. Re: Engine starts but won't run. 2000 AJM golf 115hp PD 
    #9
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Nottingham, England
    Posts
    35,779
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    2
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quoted
    736 Post(s)
    That changed to the exchange part number 1J0 920 925 CX but it went obsolete from VW UK Feb 2017, it is still available from VW Classic in Germany for €436.51 including VAT and shipping. I am not sure if you have to return the old one?
    "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"

    Evelyn Beatrice Hall (1868-1956)
     
    0 1 0
     

  10. Re: Engine starts but won't run. 2000 AJM golf 115hp PD 
    #10
    Join Date
    May 2009
    Location
    cirencester
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    The immobiliser in the instrument cluster has failed and cannot be repaired. I have had the immobiliser deleted from the ECU and the old girl is back on the road! Many thanks for everyone's input. I hope you all have a very merry Christmas and a breakdown free New year.
     
    0 0 0
     

Similar Threads

  1. Golf GT TDI 115HP 186K on clock am i taking a risk?
    By veedub76 in forum Golf MK4 - 1999 - 2004
    Replies: 8
    Last Post: 20-05-2011, 12:33 PM
  2. new owner starts but surges at idle dies at 2000
    By tom986 in forum Beetle 2000-
    Replies: 3
    Last Post: 08-06-2010, 03:54 PM
  3. Is the 115hp TDI a PD engine?
    By TDiBoraSam in forum Bora - 1998 - 2005
    Replies: 2
    Last Post: 19-11-2007, 02:16 PM
  4. changing spark plugs: Mrk 4 Golf GTI 115hp
    By 1pog in forum Golf MK4 - 1999 - 2004
    Replies: 0
    Last Post: 30-09-2007, 03:10 PM
  5. vw golf engine starts but wont run
    By des1210 in forum Archive posts
    Replies: 6
    Last Post: 09-07-2007, 11:12 PM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -