Notices
 

  

User Tag List

Thread: Blower motor

Results 1 to 6 of 6
  1. Blower motor 
    #1
    Join Date
    May 2012
    Location
    essex
    Posts
    856
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    Well this is unexpected, my blower motor is squeeling like a piglet. Iíve now read up on the issue and it seems quite common but seriously, this car is a 2014, canít a prestige manufacturer make motors of better quality
    £255 to supply a motor which on any other brand Iíve owned over many years hasnít been an issue grrrrrrrrrrr


    Sent from my iPhone using Tapatalk


    2007 3.0 tdi le mans : Hybrid turbo decat : miltek etc : 330-350 bhp : 450-500lbsft

    Visibility pack. Adaptive xenon, Privacy glass. Bose surround. Dvd nav. Comms pack, led plate lights.
    Miltek, custom map,hybrid turbo, decat improved airflow to intercoolers.
     
    0 0 0
     

  2. Re: Blower motor 
    #2
    Join Date
    Jun 2019
    Location
    CA
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I had the same issue recently.
    Honestly took me a whole of 30 mins to pull the the motor out, use a air line to clean it off, then lubed up the bearing amd the noises are gone.


    Sent from my LG-H873 using Tapatalk
     
    0 0 0
     

  3. Re: Blower motor 
    #3
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Lynton
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I've just acquired a 2014 Q7 and tried the front demist tonight only to find the fan didn't work!! Then it came on for 2-3 seconds and stopped again, for a minute and on again for 2-3 seconds. I've tried to manually turn up the fan but the same behaviour, on for 2-3 seconds then off again. Very frustrating as it doesn't really clear the screen, let alone warm the cabin properly.

    Up until tonight I just assumed the blower was very quiet and doing its thing in the background, I assume de-mist should run the blower at full blast?

    Thanks for any advice on this subject.
     
    0 0 0
     

  4. Re: Blower motor 
    #4
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Lynton
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    So I bought an inexpensive code reader (AP200) and its confirmed I have an issue with the blower, directed me to the Ross-Tech wiki on the error which says its either the blower or blower controller or maybe wired connections. Tonight the wife had a misted up windscreen so it's now my highest priority to fix!

    Also it turns out that the fan will run ok up to level 6 but anything more than that and it just cuts out.

    I ordered the controller and I'll post back if it resolves the issue.
     
    0 0 0
     

  5. Re: Blower motor 
    #5
    Join Date
    May 2008
    Posts
    41
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    same thing happened to mine/i bit the bullet and bought a new fan from a local parts supplier.£180.00.
    removing/replacing is not to difficult.
    i stripped the old one and cleaned/relubed but have not tried it.
    ive seen replacement fan motor assemblies on ebay for about £60/80.
    but how good are they???
     
    0 0 0
     

  6. Re: Blower motor 
    #6
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Lynton
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    I went with replacing the controller (febi bilstein 39753 Control Device for blower £42)

    . The First one I ordered come from a German based euro part provider and arrived 7 days after ordering with a broken lug. I complained and sent them pictures but they didn't want to give me my money back! Anyway ordered exact same part from evil Amazon and it arrived next day!!

    Anyway replacing the controller was very easy, didn't even need to disconnect all the connectors on the glove box. The new part has fixed the problem and de-mist now works as expected and the blower runs at full speed if turned up.

    One odd thing is that my reader doesn't seem to clear the AC error, I'll try it again in a day or two but maybe I've still got some underlying issue? Don't care too much as the blower is working and its quiet enough, no squeaking or rumbling anyway.
     
    0 0 0
     

Similar Threads

  1. Blower Motor
    By Anthony*1989 in forum Audi A6 - C6 Forum - 2005 - 2010
    Replies: 4
    Last Post: 18-01-2016, 03:47 PM
  2. Please Help blower motor
    By tuckshop69 in forum Audi A4 - B5 Forum - 1995 - 2002
    Replies: 1
    Last Post: 02-10-2010, 05:03 PM
  3. Blower Motor
    By greaser911 in forum Audi A3 - 8P - 2004 - 2012
    Replies: 3
    Last Post: 29-07-2009, 11:35 PM
  4. Blower Motor
    By shapes in forum Golf MK3 - 1993 - 1999
    Replies: 0
    Last Post: 25-01-2008, 04:57 PM
  5. Blower Motor!
    By welshcokes in forum Audi A4 - B5 Forum - 1995 - 2002
    Replies: 0
    Last Post: 14-11-2007, 10:30 AM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -