Notices
 

  

User Tag List

Thread: 1.9 Tdi A4 2003 in Limp Mode

Results 1 to 3 of 3
  1. 1.9 Tdi A4 2003 in Limp Mode 
    #1
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Monmouthshire, South Wales UK
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    2 Post(s)
    Need some guidance
    Have a 1.9 PDTDi 130 Avant Quattro 2003
    Had the trouble a while back with wipers but fixed that but disturbed ECU box seal on bulkhead and had some drops of water coming in.
    4 weeks ago car went into limp mode
    If you knocked off back would reset and go again but would soon go back into limp mode. Then just stayed in limp mode.
    Chatted to my mate who owns garage and he said its Vanos vain in turbo.
    So I stripped turbo cleaned it up and put back on still in limp mode.
    We put on laptop software says P1639
    Throttle peddle pulse thing
    Now I have read on internet it moistures in wiring not throttle peddle sensor.
    I have taken the white and red plug apart under ECU box and sprayed with electrical spray still in limp mode.
    Has anyone else here come across this issue.
    Itís a proper car low miles more blue itís a lovely thing so really want to sort it.
     
    0 0 0
     

  2. Re: 1.9 Tdi A4 2003 in Limp Mode 
    #2
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    N.Ireland
    Posts
    60
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5 Post(s)
    Limp mode is triggered by a sensor if I'm not mistaken, always. If you can find out which one you will be able to narrow down your issue, can you look at the values in vcds to check it's all ok? It might be a case of small rewiring or a software fix, as long as it's safe to do so.
     
    0 0 0
     

  3. Re: 1.9 Tdi A4 2003 in Limp Mode 
    #3
    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Does the throttle stop responding at all? I had a 1.9tdi cordoba and due to where the ECU sat rain water would land on it. I ended up with a lot of grief from the throttle.

    Cure was to take the ECU out, clean up contacts and let it dry thoroughly before putting it back together and resealing it.

    Might be worth looking into if the ECU has got very wet.
     
    0 0 0
     

Similar Threads

  1. Limp mode - Help!
    By sam_gt140 in forum Golf MK5 - 2004 - 2009
    Replies: 2
    Last Post: 21-12-2015, 10:20 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 07-02-2013, 06:52 PM
  3. "Limp Mode" - Audi A4 2002 2.0 Sport in Shoutdown Mode
    By ARJ230580 in forum Audi A4 - B6 Forum - 2002 - 2005
    Replies: 2
    Last Post: 10-09-2012, 11:14 PM
  4. limp mode
    By crunchynutter in forum Passat - B5 Forum - 1997 -2005
    Replies: 12
    Last Post: 12-03-2011, 08:11 PM
  5. Question Limp mode/safe mode
    By fourringsrus in forum Audi A3 - 8P - 2004 - 2012
    Replies: 5
    Last Post: 20-01-2010, 02:06 PM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -