Notices
 

  

User Tag List

Thread: Transmision problems

Results 1 to 3 of 3
  1. Unhappy Transmision problems 
    #1
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Monterrey, Mexico
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Hi friends. I will try to be as clear as possible.

    I had a car crash which broke the upper part of the transmission where is is held by the support. That piece was soldered so everything is OK now. We put new transmission fluid.

    We had to remove the entire transmission for that repair, and now everything is back in place I have a problem. I turn on the engine, and I move from Parking to Reverse and nothing happens. I move until I get to "S" and then it moves. The car moves with no problem. I can go now to "D" and everything is OK. I move to "N", and "R" and the car moves backwards without any problem. When I go again to "P", and back to "R" then nothing works.

    In the dashboard I can see correctly "P", "R", "N", and so on. Also I can see "P", "R", etc glowing red in the knob as they are being selected. But it wont move until I go back to "S".

    Any clue with my problem? I feel so bad at this as we already assembled everything now.

    Thanks in advance and have a nice day!
     
    0 0 0
     

  2. Re: Transmision problems 
    #2
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Nottingham, England
    Posts
    35,755
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    2
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quoted
    728 Post(s)
    You need a diagnostic system to see what is going on, not just for stored fault codes but also the live data, without this tool you are going to struggle. You say the box was soldered, most of these casings are Magnesium alloy which gets angry when made hot and does not weld very well, I tried it recently and putting out the fire was fun....
    "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"

    Evelyn Beatrice Hall (1868-1956)
     
    0 0 0
     

  3. Re: Transmision problems 
    #3
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Monterrey, Mexico
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Hello friend.

    I was able to fix the problem.

    The latch which switches the transmission current state was completely in a bad position. My mind got wrecked... when the knob is at "P" then the cable PULLS the latch backwards and not pushes it towards as my mind thought. The "S" position PUSHES to the most far position. The cable works in an inverse mode that my mind didnt see the first time. Now every transmission state works except for "P", this one works only sometimes. It needs some adjustment

    I made a picture explaining a little more.

    Just a dumb mistake! (P where S should be and viceversa).

    knob.png
     
    0 0 0
     

Similar Threads

  1. Transmision oil for Audi A4 1.9 TDI 1996
    By SlavaSRB in forum Audi A4 - B5 Forum - 1995 - 2002
    Replies: 7
    Last Post: 28-01-2016, 12:15 PM
  2. Transmision Fluid.....?
    By Cks69 in forum 100 - 200 - Turbo - 100 S4
    Replies: 2
    Last Post: 01-10-2009, 02:14 PM
  3. Transmision Filter!!
    By saintsman in forum Passat - B5 Forum - 1997 -2005
    Replies: 1
    Last Post: 01-08-2009, 09:38 AM
  4. Transmision problem help me pliz
    By audibutare in forum Audi A4 - B6 Forum - 2002 - 2005
    Replies: 0
    Last Post: 08-07-2009, 04:50 PM
  5. Transmision Morning Drama
    By moztro65 in forum Passat - B5 Forum - 1997 -2005
    Replies: 0
    Last Post: 01-07-2007, 01:48 PM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -