Notices
 

  

User Tag List

Thread: Stop Start not working

Results 1 to 6 of 6
  1. Stop Start not working 
    #1
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Yate UK
    Posts
    193
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    My Stop Start has't done it's thing for over a week now. I've done plenty of long journeys so not a DPF regen issue (that seems to disable it for a while) and nice and warm weather so temperature not a factor.

    Same in all Drive Select modes so I don't think that's a factor.

    It shows the A with a circle on the DIS with a line through it when I am stopped and in neutral, like it would do if too cold to operate.

    Any ideas? Service due in a few weeks so I can get them to look at it then, but curious as to what it could be.
    Now: 2016 C7 2.0TDi BE with Tech Pack, magic parking, ambient lighting
    Previous: 2013 C7 2.0 TDi S Line
    C6 2.0 TDI LE
    A4 2.0 TDI SE
    and an ancient 80 in the olden days...
     
    0 0 0
     

  2. Re: Stop Start not working 
    #2
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Blaydon, North east England
    Posts
    158
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    13 Post(s)
    If your cabin temp is not near what you have it set at then it wont activate start stop. If not that then it may be worth getting the car scanned for any error codes.
    2012 A6 Avant SE 3.0TDi Multitronic
     
    0 0 0
     

  3. Re: Stop Start not working 
    #3
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Shetland & S.Tyneside
    Posts
    1,724
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    75 Post(s)
    low battery voltage?
     
    0 0 0
     

  4. Re: Stop Start not working 
    #4
    Join Date
    May 2018
    Location
    GB, Shoreham By Sea
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    I have noticed a little trick that works. Disable the stop start with the button while the engine is running, switch the engine off then on and then go for a quick drive

    Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
     
    0 0 0
     

  5. Re: Stop Start not working 
    #5
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Yate UK
    Posts
    193
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    Quote Originally Posted by dojadaff View Post
    I have noticed a little trick that works. Disable the stop start with the button while the engine is running, switch the engine off then on and then go for a quick drive
    That worked! Thanks - for some reason it came back on the journey after the one I was expecting but all good now.
    Now: 2016 C7 2.0TDi BE with Tech Pack, magic parking, ambient lighting
    Previous: 2013 C7 2.0 TDi S Line
    C6 2.0 TDI LE
    A4 2.0 TDI SE
    and an ancient 80 in the olden days...
     
    0 1 0
     

  6. Re: Stop Start not working 
    #6
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    406
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    51 Post(s)
    I'd quire happily have my stop-start permanently disabled.
     
    0 0 0
     

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 09-03-2018, 10:02 PM
  2. Start/stop feature not working?
    By nilli in forum Q7 - 4M Forum - 2016 -
    Replies: 7
    Last Post: 29-05-2017, 08:59 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 25-06-2014, 01:27 PM
  4. Please Help Automatic Start\Stop not working
    By Splatman in forum Passat - B6 Forum - 2005 - 2010
    Replies: 6
    Last Post: 17-10-2012, 07:27 PM
  5. Stop/Start not working?
    By breedop in forum Bluemotion
    Replies: 5
    Last Post: 10-06-2010, 08:55 PM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  



Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -