Notices
 

  

User Tag List

Thread: P0101 MAF range performance

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 31
  1. Re: P0101 MAF range performance 
    #11
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    England
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Hi Muckie1,

    Was this issue with the wiring loom or was it with the IAT sensor? I've got a similar problem on my car. i.e I get a P0101 with a flashing emission coil when I break hard, however I don't get any performance issues and the coil light goes off if I restart the car. I've had some loom issues in the passed and wondered if you could shed some light on your fix?

    Thnx
     
    0 0 0
     

  2. Re: P0101 MAF range performance 
    #12
    Join Date
    May 2018
    Location
    Cardiff
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    Hi Matt,
    Same symptoms by the sound of it.
    Did you run VCDS on it?
    Take a look at mine earlier in the thread, I had IAT at 130C, do you have this too?

    Let me know what IAT temp is, that is key.
    Also, out of interest does your fuel cap lock work? Lock the car and push open the fuel cap cover.
    Let me know what you get.

    Cheers
     
    0 0 0
     

  3. Re: P0101 MAF range performance 
    #13
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    England
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Hi Muckie,

    I recently had a different issue with my IAT so I changed the IAT and the AMM in the car. It fixed the issue I was having but it seems to have introduced the P0101 issue. I haven't scanned my car yet but i'll do it some point this week.

    What was your fix in your instance?

    I checked my fuel cap and it works as expected.
     
    0 0 0
     

  4. Re: P0101 MAF range performance 
    #14
    Join Date
    May 2018
    Location
    Cardiff
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    Hi Matt,
    I think P0101 covers a multitude of sins.
    I changed the IAT/ Mass airflow sensor but it didn't fix my problem, anyway its new so I don't have to worry about it again.
    The IAT temp at 130C was the clue, open circuit it is very low, short circuit it is high.
    We removed the plug from the boost pressure sensor and the 130C reduced.
    So changed it, that cured the problem once the fault codes were reset.
    It also fixed the faulty fuel cap problem which was indicating a short circuit. And wouldn't lock.

    Weird fault, Boost pressure sensor cost £30 but seems ok now

    Let me know where you get and if you fix it.

    Cheers
     
    0 0 0
     

  5. Re: P0101 MAF range performance 
    #15
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    England
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Thanks Muckie1,

    I just scanned my car and the IAT was fine for most of the journey, but it did drop to -40 once. hmmmmm....This feels like a loom issue.
     
    0 0 0
     

  6. Re: P0101 MAF range performance 
    #16
    Join Date
    May 2018
    Location
    Cardiff
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    Quote Originally Posted by Matt222 View Post
    Thanks Muckie1,

    I just scanned my car and the IAT was fine for most of the journey, but it did drop to -40 once. hmmmmm....This feels like a loom issue.
    Looks like thatís the problem, could be connectors or cables,
    Good luck
     
    0 1 0
     

  7. Re: P0101 MAF range performance 
    #17
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Gloucester
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    Quote Originally Posted by Muckie1 View Post
    Its fixed.
    That was interesting.
    Let me know if anyone is interested and Ill post the details
    Hi, I have exactly the same problems, both the Mass airflow sensor and the Air Temp sensor changed, codes come back, please could you let me know how you fixed it? Thanks
     
    0 0 0
     

  8. Re: P0101 MAF range performance 
    #18
    Join Date
    May 2018
    Location
    Cardiff
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    Hi,
    Did you run VCDS on it?
    Take a look at mine earlier in the thread, I had IAT at 130C, do you have this too ?

    I think P0101 covers a multitude of sins.
    I changed the IAT/ Mass airflow sensor but it didn't fix my problem, anyway its new so I don't have to worry about it again.
    The IAT temp at 130C was the clue, open circuit it is very low, short circuit it is high.
    We removed the plug from the boost pressure sensor and the 130C reduced.
    So changed it, that cured the problem once the fault codes were reset.
    It also fixed the faulty fuel cap problem which was indicating a short circuit. And wouldn't lock.

    Weird fault, Boost pressure sensor cost £30 but seems ok now
     
    0 0 0
     

  9. Re: P0101 MAF range performance 
    #19
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Gloucester
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    OK, so change the Boost pressure sensor, I will try this, thanks.
     
    0 0 0
     

  10. Re: P0101 MAF range performance 
    #20
    Join Date
    May 2018
    Location
    Cardiff
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    Quote Originally Posted by bebetositu View Post
    OK, so change the Boost pressure sensor, I will try this, thanks.
    Be interested to know if yours is the same problem
     
    0 0 0
     

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Similar Threads

  1. New to Q5 range
    By climbachia in forum Q5
    Replies: 0
    Last Post: 09-01-2018, 01:41 PM
  2. Key Fob Range
    By Mike2.0TQ in forum Audi A6 - C6 Forum - 2005 - 2010
    Replies: 10
    Last Post: 24-12-2017, 06:02 PM
  3. Speed Sensor Range/Performance Code:16885
    By Biggaz1979 in forum TT - 8N Forum - 1998 - 2006
    Replies: 2
    Last Post: 01-04-2015, 10:02 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 10-08-2009, 07:26 PM
  5. key fob range
    By kmj in forum Passat - B5 Forum - 1997 -2005
    Replies: 4
    Last Post: 20-06-2008, 03:14 PM
Tags for this Thread

View Tag Cloud

Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -