Notices
 

  

User Tag List

Thread: New car to me, few oddities - not starting immediately, lumpy idle and slight miss on hard acceleration.

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 26 of 26
  1. Re: New car to me, few oddities - not starting immediately, lumpy idle and slight miss on hard acceleration. 
    #21
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    90
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    Can you diagnose that with vcds?
    Just put new fuel filter on so will give it a run tomorrow and see if it helps.. Pipes were really siezed on so not sure it's been change recently!
     
    0 0 0
     

  2. Re: New car to me, few oddities - not starting immediately, lumpy idle and slight miss on hard acceleration. 
    #22
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Birmingham
    Posts
    857
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    18 Post(s)
    Did you empty the old one did it have oil in the diesel
    eye for an eye means the whole world goes blind
     
    0 0 0
     

  3. Re: New car to me, few oddities - not starting immediately, lumpy idle and slight miss on hard acceleration. 
    #23
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    90
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    Havent had chance yet - flipped the filter over, but have kept it upright and full so will try to get to that tonight.
    The car does seem a bit better after the filter change, but im not counting my chickens just yet.

    Interestingly the ECU light came on this morning from start showing a glow plug failure - with my previous A6 V6 engine i had 5 glowplugs out, but they didnt throw the ECU light, and it never had a problem starting, even in the cold. Are the 4 cylinder engines more sensitive to a missing glowplug? I'm presuming its actually the glowplug thats the problem and not the harness etc..? I cleared the fault and it hasnt reappeared yet, but I imagine it will at some point...

    Cheers
     
    0 0 0
     

  4. Re: New car to me, few oddities - not starting immediately, lumpy idle and slight miss on hard acceleration. 
    #24
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Birmingham
    Posts
    857
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    18 Post(s)
    Quote Originally Posted by carbonman View Post
    Havent had chance yet - flipped the filter over, but have kept it upright and full so will try to get to that tonight.
    The car does seem a bit better after the filter change, but im not counting my chickens just yet.

    Interestingly the ECU light came on this morning from start showing a glow plug failure - with my previous A6 V6 engine i had 5 glowplugs out, but they didnt throw the ECU light, and it never had a problem starting, even in the cold. Are the 4 cylinder engines more sensitive to a missing glowplug? I'm presuming its actually the glowplug thats the problem and not the harness etc..? I cleared the fault and it hasnt reappeared yet, but I imagine it will at some point...

    Cheers

    What was the fault code on the on the glow plug in vcds
    eye for an eye means the whole world goes blind
     
    0 0 0
     

  5. Re: New car to me, few oddities - not starting immediately, lumpy idle and slight miss on hard acceleration. 
    #25
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    90
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    I didnt have time to pull them using vcds this morning just my generic odb2 bluetooth adapter which was P0672.
    Ill pull it tonight using vcds.

    Quote Originally Posted by arman123 View Post
    What was the fault code on the on the glow plug in vcds
     
    0 0 0
     

  6. Re: New car to me, few oddities - not starting immediately, lumpy idle and slight miss on hard acceleration. 
    #26
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    90
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    Ok fault from vcds is 001650 cylinder 2 glow plug circuit (q11)
    New glow plug time?
    Cheers
     
    0 0 0
     

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Threads

  1. 2002 2.0FSI A4 Avant...Lumpy/low idle RPM sometimes hard to start. WHY?
    By j3aay in forum Audi A4 - B6 Forum - 2002 - 2005
    Replies: 2
    Last Post: 18-01-2011, 11:51 PM
  2. Question Lumpy idle/slight missfire/lack of power.
    By Piggles in forum Audi A3 - 8L - 1996 - 2003
    Replies: 0
    Last Post: 07-04-2010, 03:06 PM
  3. Hard starting/low or flat acceleration
    By Solution in forum Audi A4 - B5 Forum - 1995 - 2002
    Replies: 0
    Last Post: 26-10-2009, 09:54 PM
  4. Hard starting/low acceleration
    By Solution in forum Audi A4 - B8 Forum - 2008 - 2015
    Replies: 1
    Last Post: 26-10-2009, 04:04 PM
  5. Slight rocking when starting and idle
    By Leavant in forum Audi A4 - B6 Forum - 2002 - 2005
    Replies: 0
    Last Post: 14-07-2008, 08:58 AM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -