Notices
 

  

User Tag List

Thread: 2006Audi A4 3.0tdi not starting

Results 1 to 5 of 5
  1. 2006Audi A4 3.0tdi not starting 
    #1
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Tullibody
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Hi

    I am new to the forum and have had my 2006 Audi A4 Avant 3.0tdi for around 6 months with no issues.
    I have been preparing the vehicle for getting a towbar fitted so bumper and crash bar removal.
    While doing this I disconnected the parking sensors (currently in fault) and the Bose speaker unit in the boot.
    Moved the car forwards for more room all OK.
    Carried on working and went to restart car and the battery had gone nearly flat my own fault.
    Now the issue I tried to use jump leads to my wife's countryman and start of but car just turns over and doesn't start.
    I can hear the low pressure fuel pump after trying to start seems OK.
    Checked relays the are OK.
    Battery isn't currently holding a good charge when engine is started it drops to around 9 volts with no jump leads.
    Using jump leads I still saw a drop to around 10volts
    The car feels like it is being starved of fuel but I have not changed anything or messed with any connections yet.
    No codes come up in VCDS

    Could this problem of starting all be to do with the battery getting low earlier or do I possibly have another issue? (Battery on trickle charge at moment)

    Sorry for the long winded question but have tried searching without any answers.

    Thanks, Ross
     
    0 0 0
     

  2. Re: 2006Audi A4 3.0tdi not starting 
    #2
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Staffs
    Posts
    799
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    44 Post(s)
    I would try a new battery as the first step. Is the alternator charging correctly? The brushes wear out.

    Ian
    A4 B6 Avant Nogaro Blue
     
    0 0 0
     

  3. Re: 2006Audi A4 3.0tdi not starting 
    #3
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Tullibody
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Hi
    Thanks have had battery on trickle charge all night and is measuring as it should.
    I ran a full scan on VCDS and came up with a few codes but after they were all cleared. No fault codes were shown.
    Should say this only happened after u put bumper back on.
    Also forgot to mention airbag light was on due to me disconnecting switch at. Back of glovebox to repair hinge so used VCDS to reset not sure if this has anything to do with it.
    So bumper was removed/replaced
    crash bar removed/replaced
    Rear sensors disconnected/reconnected
    Rear sounder for parking sensor in avant boot disconnected
    Connections to parking sensor unit disconnected/reconnected (checking connection for ssensor fault)
    Airbag light on used VCDS to reset
    Now car cranks well everything works no codes showing up but just won't fire
    3.0tdi
    Been searching a lot with no avail

    Now wondering if something to do with airbag light reset
    Thanks
     
    0 0 0
     

  4. Re: 2006Audi A4 3.0tdi not starting 
    #4
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Wessex. and Southern France
    Posts
    1,960
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    48 Post(s)
    Is this forum support? Might be better off reposting in correct section, might get more help then.
    Quote "My tuner told me after he fitted the box that 0-60 should be around 2.6 seconds! "
     
    0 0 0
     

  5. Re: 2006Audi A4 3.0tdi not starting 
    #5
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Canada
    Posts
    4,956
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Moved to correct section...haven’t done that in a while!


    VW Tiguan 4motion 2.0T 2015 - Awesome snow churning 4x4 GTI 😉
     
    0 0 0
     

Similar Threads

  1. A6 2.0TDi Not Starting (Sometimes)
    By baluachrach in forum Audi A6 - C6 Forum - 2005 - 2010
    Replies: 9
    Last Post: 03-02-2016, 11:43 PM
  2. a3 2.0tdi 2004 starting issues
    By tom crits in forum Audi A3 - 8P - 2004 - 2012
    Replies: 0
    Last Post: 05-04-2013, 09:54 PM
  3. Question A4 B8 2.0TDI 143 Starting Problems
    By ceegee in forum Audi A4 - B8 Forum - 2008 - 2015
    Replies: 8
    Last Post: 29-04-2011, 04:32 PM
  4. Please Help 2005 A4 2.0Tdi not starting
    By martybutler in forum Audi A4 - B7 Forum - 2005 - 2008
    Replies: 8
    Last Post: 21-06-2010, 12:36 PM
  5. starting problems a4 3.0tdi q
    By bodger1961 in forum Audi A4 - B8 Forum - 2008 - 2015
    Replies: 2
    Last Post: 06-04-2009, 08:41 PM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  



Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -