Notices
 

  

User Tag List

Thread: A3 2.0 TDI 2012 8P Gone into limp mode

Results 1 to 3 of 3

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. A3 2.0 TDI 2012 8P Gone into limp mode 
    #1
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    2012 Audi A3 2.0 TDI

    Unfortunately the car has now developed a fault whilst it wasdoing a DPF regeneration, which it seems to do a lot since the emissionsmodification.

    The “Emission Control System” light has come on and the “EngineManagement System” light is flashing whilst driving, the car is now in limpmode.

    Not sure what to do from here.

    Any one in Bristol Got the ability to read the codes before I take it in to the main dealers

    Cheers in advance
     
    0 0 0
     

  2. Re: A3 2.0 TDI 2012 8P Gone into limp mode 
    #2
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Middlesbrough
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by Tazztt750 View Post
    2012 Audi A3 2.0 TDI

    Unfortunately the car has now developed a fault whilst it wasdoing a DPF regeneration, which it seems to do a lot since the emissionsmodification.

    The “Emission Control System” light has come on and the “EngineManagement System” light is flashing whilst driving, the car is now in limpmode.

    Not sure what to do from here.

    Any one in Bristol Got the ability to read the codes before I take it in to the main dealers

    Cheers in advance
    Does it get up to normal on temp gauge if not drive for about 4 miles in 3rd gear 3000 revs when temp comes up should come out of limp mode



    Sent from my iPad using Tapatalk
     
    0 0 0
     

  3. Re: A3 2.0 TDI 2012 8P Gone into limp mode 
    #3
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Hi,

    the temps seem normal, unfortunately the car won't rev to 3k in limp mode.

    Managed to get into the dealers who have confirmed the EGR valve is now faulty.

    I will wait and see how long this lasts.....

    thanks for the response
     
    0 0 0
     

Similar Threads

  1. Limp Mode
    By fmc51 in forum Audi A6 - C6 Forum - 2005 - 2010
    Replies: 6
    Last Post: 11-06-2014, 09:23 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 07-02-2013, 06:52 PM
  3. "Limp Mode" - Audi A4 2002 2.0 Sport in Shoutdown Mode
    By ARJ230580 in forum Audi A4 - B6 Forum - 2002 - 2005
    Replies: 2
    Last Post: 10-09-2012, 11:14 PM
  4. Please Help PD 170 limp mode - possible causes?
    By SebRogers in forum Audi A4 - B7 Forum - 2005 - 2008
    Replies: 8
    Last Post: 01-07-2011, 10:18 PM
  5. Question Limp mode/safe mode
    By fourringsrus in forum Audi A3 - 8P - 2004 - 2012
    Replies: 5
    Last Post: 20-01-2010, 02:06 PM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  



Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -