Notices
 

  

User Tag List

Thread: Cameras dead after long run - only come back on if car is locked and reopened

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. Cameras dead after long run - only come back on if car is locked and reopened 
    #1
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    cambridge
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    1 Post(s)
    Hi everyone, really enjoying the new Q7. Just covered first 2000 miles. No issues at all until last few days when I have noticed that yesterday and today that the front, rear, and side cameras have all cut out at the end of long journey. Normally use these for parking assistance but on both occasions screen is completely blank. Ultra proximity sensors work but screen which normally shows views all round car is just black!
    Tried switching engine off and seeing if resets but the only way I can get it to work again works is if I switch off, get out of the car, lock the doors, and then reopen again. Everything then seems to work fine. Only happened twice but both times at the end of a long journey of a few hundred miles.
    Anyone experienced anything similar. Any suggestions to get rid of the gremlin?
    Cheers.
     
    0 1 0
     

  2. Cameras dead after long run - only come back on if car is locked and reopened 
    #2
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    uk
    Posts
    1,304
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    59 Post(s)
    Sounds like some sort of software bug gremlin. Have once noticed similar happen to me but only the one time and not since. However don't recall if that was after a long journey or anything.

    Worth checking with dealers if MMI update is available for your car at all? Not 100% sure that would fix it but worth getting in touch with dealers but your reboot via engine on off seems to do the trick. What happens if you switch off the sensors/camera using the P button on the dash and then re-engage it - does that trip the pictures back up?

    Hope it gets sorted or sorts itself out
     
    0 0 0
     

  3. Re: Cameras dead after long run - only come back on if car is locked and reopened 
    #3
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New Forest
    Posts
    425
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    13 Post(s)
    I've been having MMI problems (usually freezes and needs a 3-digit reboot) so car is currently in Poole Audi for a look-see and maybe a s/w upgrade.

    Sent from my STV100-4 using Tapatalk
    Q7 3.0 TDI Quattro (272 HP) S-Line
    (Gone) A6 C6 AVANT 2.7TDI SE MANUAL
    Hers - Mk. VII Golf '15' 2.0 TDI BlueMotion
     
    0 0 0
     

  4. Re: Cameras dead after long run - only come back on if car is locked and reopened 
    #4
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    UK
    Posts
    1,711
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    60 Post(s)
    There is new firmware for the AreaView cameras (360 ones)... so there might be a TPI now that references it getting applied.. but I dont know that for sure.. just a hunch.

    do you have ODBEleven? could check what your on for the camera system (not MMI)
    2016 Q7. Nuff Said.
     
    1 0 0
     

  5. Re: Cameras dead after long run - only come back on if car is locked and reopened 
    #5
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Oxford, UK
    Posts
    86
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    22 Post(s)
    Thats interesting, I have a similar issue. Intermittently stops working. Its at the garage today, so interested what they will do. I will let you know.
     
    1 0 0
     

  6. Re: Cameras dead after long run - only come back on if car is locked and reopened 
    #6
    Join Date
    May 2017
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    4 Post(s)
    hi rza, interested to hear how you got on. I have informed local dealer but not booked it in for them to take a look. They said it wasn't an MMI reboot and suspect its firmware. Its bizarre how it only happens, so far, on long runs of a couple of hours
     
    0 0 0
     

  7. Re: Cameras dead after long run - only come back on if car is locked and reopened 
    #7
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Oxford, UK
    Posts
    86
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    22 Post(s)
    Quote Originally Posted by ksj2222 View Post
    hi rza, interested to hear how you got on. I have informed local dealer but not booked it in for them to take a look. They said it wasn't an MMI reboot and suspect its firmware. Its bizarre how it only happens, so far, on long runs of a couple of hours
    Will do. Mine is different and not related to length of drive, just random. I just hope they resolve it.
     
    0 0 0
     

  8. Re: Cameras dead after long run - only come back on if car is locked and reopened 
    #8
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Oxford, UK
    Posts
    86
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    22 Post(s)
    Just had a call from the dealer, really frustrating tbh. They said no faults logged so nothing they can do. Poor in my view. I will film it to prove it!
     
    0 0 0
     

  9. Re: Cameras dead after long run - only come back on if car is locked and reopened 
    #9
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    UK
    Posts
    1,711
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    60 Post(s)
    Dealer can literally only work off what the car tells them so if no fault is logged they can't do anything. If they changed something on a hunch and did a warranty claim, audi AG would need to see logs to validate it and if not they would then charge back the dealership for parts etc... So you can see their predicament (to a degree....)



    Sent from my SM-G928F using Tapatalk
    2016 Q7. Nuff Said.
     
    0 0 0
     

  10. Re: Cameras dead after long run - only come back on if car is locked and reopened 
    #10
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Oxford, UK
    Posts
    86
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    22 Post(s)
    Yes makes sense Andy and pretty much what they told me. I will film it the next time it happens and then take it from there. Just not looking forward to the hassle of keep taking it back. Will see and will update all. Seems like a few are having this issue.
     
    0 0 0
     

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Help! My car is locked and the battery is dead....
    By Kevan Farmer in forum Golf MK4 - 1999 - 2004
    Replies: 4
    Last Post: 07-08-2014, 05:55 PM
  2. Passenger door (LHD) locked/dead?
    By kristofferS in forum Audi A6 - C6 Forum - 2005 - 2010
    Replies: 22
    Last Post: 16-02-2014, 07:58 PM
  3. Nearside rear passanger door dead locked
    By PAPPA in forum Passat - B5 Forum - 1997 -2005
    Replies: 3
    Last Post: 21-06-2010, 11:27 PM
  4. 1st Locked out, now dead batt - plz help!
    By xouser8334 in forum Audi A4 - B6 Forum - 2002 - 2005
    Replies: 3
    Last Post: 18-07-2009, 03:25 PM
  5. Please Help Locked out of my Golf, dead battery, faulty lock. Suggestions Please?
    By alan.surry in forum Golf MK4 - 1999 - 2004
    Replies: 7
    Last Post: 04-12-2008, 12:15 AM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  



Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -