Notices
 

  

User Tag List

Thread: High beam flasher not working

Results 1 to 6 of 6
  1. High beam flasher not working 
    #1
    Join Date
    May 2017
    Location
    Norwich
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    Grrrrr! I'm going out to buy a Focus at this rate!! So many electrical gremlins. 2008 Audi A4 (B8) Pulling the stalk toward or pushing away and nothing - no high beams. Doesn't matter whether the headlights are in sidelight, dipped beam or auto mode - it's all the same. Except - and here's the bizarre thing - If I set the lights to 0 (ie. off) and switch on day running lights on the OBC the main beam comes on! But still doesn't react to the stalk.

    I've run a diagnosis with a scanner but no fault codes are showing up. Any ideas?
     
    0 0 0
     

  2. Re: High beam flasher not working 
    #2
    Join Date
    May 2017
    Location
    Norwich
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    Quote Originally Posted by Bear77 View Post
    Grrrrr! I'm going out to buy a Focus at this rate!! So many electrical gremlins. 2008 Audi A4 (B8) Pulling the stalk toward or pushing away and nothing - no high beams. Doesn't matter whether the headlights are in sidelight, dipped beam or auto mode - it's all the same. Except - and here's the bizarre thing - If I set the lights to 0 (ie. off) and switch on day running lights on the OBC the main beam comes on! But still doesn't react to the stalk.

    I've run a diagnosis with a scanner but no fault codes are showing up. Any ideas?
    No one?
     
    0 0 0
     

  3. Re: High beam flasher not working 
    #3
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Estonia
    Posts
    653
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    64 Post(s)
    [QUOTE=Bear77;1061111]Except - and here's the bizarre thing - If I set the lights to 0 (ie. off) and switch on day running lights on the OBC the main beam comes on! QUOTE]

    Someone is coded drl via main-beam!

    Nobody knows the real history of this car, locks dont work, highbeams do not work etc etc...show full scan, regardless do you have errors or not and maybe someone will say something!
    A48K5 2008 Retrofits: FL Taillights, Bixenon, Color Cluster & FL S5 Cluster, ADS with button, MMI 3G & 3G+(With Street view) Other Stuff: Ecu tune, Front bumper valance "Rieger look", Sideskirts, VCDS mod, Interior leds, Basic sound to Audi SS + B/O sub/tweeters+activsub, Soundproofing,Tinted windows, Interior 6D carbon wrap, Painted calipers, 18" Wsp wheels Peeler style, FL gearknob, Efficiency prog via cluster & gateway flash...
     
    0 0 0
     

  4. Re: High beam flasher not working 
    #4
    Join Date
    May 2017
    Location
    Norwich
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    [QUOTE=Gunnark100;1061137]
    Quote Originally Posted by Bear77 View Post
    Except - and here's the bizarre thing - If I set the lights to 0 (ie. off) and switch on day running lights on the OBC the main beam comes on! QUOTE]

    Someone is coded drl via main-beam!

    Nobody knows the real history of this car, locks dont work, highbeams do not work etc etc...show full scan, regardless do you have errors or not and maybe someone will say something!
    History is it was a bereavement car. And no there are no errors! I've shelled out for an ODB reader and nothing showing,
     
    0 0 0
     

  5. Re: High beam flasher not working 
    #5
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Pembrokeshire
    Posts
    13,123
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    22 Post(s)
    what scanner are you using ? is it a generic obd one or one that is able to go into and check all the modules on the car ? vcds can do this , look in the section for someone local that has it ..
    Audi 80 tdi avant with 360,000 miles...
     
    0 0 0
     

  6. Re: High beam flasher not working 
    #6
    Join Date
    May 2017
    Location
    Norwich
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    3 Post(s)
    Quote Originally Posted by zollaf View Post
    what scanner are you using ? is it a generic obd one or one that is able to go into and check all the modules on the car ? vcds can do this , look in the section for someone local that has it ..
    Thanks again Zollaf for your help. It's a Carista Odb just can't understand why somebody would code the Drl to turn on the high beam, faulty headlight switch???
     
    0 0 0
     

Similar Threads

  1. Question High-beam assist
    By jake25 in forum Audi A6 - C7 Forum - 2011- 2018
    Replies: 14
    Last Post: 26-03-2020, 04:00 PM
  2. Please Help Main/High beam not working, HELP!!
    By Liber_A4_te in forum Audi A4 - B8 Forum - 2008 - 2015
    Replies: 4
    Last Post: 05-02-2017, 12:48 AM
  3. Auto High Beam
    By Skippy73 in forum Q7 - 4M Forum - 2016 -
    Replies: 8
    Last Post: 20-09-2016, 08:11 PM
  4. Convert DRL to high beam
    By evolve in forum Audi A6 - C6 Forum - 2005 - 2010
    Replies: 1
    Last Post: 19-02-2014, 09:42 PM
  5. Rear LH LED flasher not working - any ideas?
    By summerseat in forum Passat - B6 Forum - 2005 - 2010
    Replies: 1
    Last Post: 29-11-2009, 10:14 PM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -