Notices
 

  

Thread: bricked mmi 3g unit

Results 1 to 10 of 10
  1. bricked mmi 3g unit 
    #1
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Sweden
    Posts
    24
    Post Thanks / Like
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi,

    I wonder if anyone could help me reprogram my bricked mmi 3g unit?

    Regards
     

  2. Re: bricked mmi 3g unit 
    #2
    Join Date
    May 2014
    Location
    Darlington
    Posts
    1,093
    Post Thanks / Like
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Can you give us an idea of how you bricked it? As there are solutions to get the firmware back on.
     

  3. Thanks gupsterg thanked for this post
  4. Re: bricked mmi 3g unit 
    #3
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Sweden
    Posts
    24
    Post Thanks / Like
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    To be totalt honest I bought it "broken" from ebay and are now trying to get it to work again.


    I have followed some guides on the internet where i have soldered me an serial port on the card edge connector. So I can se mmi booting up and I can launch the MMI3G EmApp.
    Every flashing programs success but when it comes to start it up it always failed.

    I downloaded the hnav_eu_k0257_5 and put it on a sdcard.

    My last try was now to replace the harddrive whit an similar 40gb
    Then I set up the new partitions according to this guide;
    DIY: Upgrade MMI 3G HDD to SSD



    And then i run these commands, to reinstall the flsh memory cards.
    flashit -a 0x00040000 -d -f /mnt/sdcard10t11/3/MU9308/fpga/41/default/SystemFPGA.hbbin
    flashit -a 0x00100000 -d -f /mnt/sdcard10t11/3/MU9308/fpga-emg/41/default/SystemFPGA.hbbin flashit -a 0x001C0000 -d -f /mnt/sdcard10t11/3/MU9308/ifs-emg/41/default/ifs-emg.ifs
    flashit -a 0x00780000 -d -f /mnt/sdcard10t11/3/MU9308/ifs-root/41/default/ifs-root.ifs
    flashit -a 0x04E00000 -d -f /mnt/sdcard10t11/3/MU9308/efs-system/41/default/efs-system.efs
    flashit -a 0x06200000 -d -f /mnt/sdcard10t11/3/MU9308/efs-persist/41/default/efs-persist.efs





    Now when I start the unit up it fails with this lines;


    Duration of starting JDSIBundle : 5572ms
    ##### Error caught in event loop: java.lang.ExceptionInInitializerError; event loop continuing ...
    java.lang.ExceptionInInitializerError: java.lang.NullPointerException
    at de.audi.tghu.storage.DSIStorageProvider.getInt(Unk nown Source)
    at de.audi.tghu.storage.StorageManagerImpl.getInt(Unk nown Source)
    at de.audi.tghu.storage.StorageManagerImpl.getInt(Unk nown Source)
    at de.audi.tghu.fwhmi.KbdHandlerDSI.<clinit>(Unknown Source)
    at java.lang.J9VMInternals.initializeImpl(Native Method)
    at java.lang.J9VMInternals.initialize(Unknown Source)
    at de.audi.tghu.fwhmi.FwHMI.startLastMode(Unknown Source)
    at de.audi.tghu.fwhmi.FwHMI.getInstance(Unknown Source)
    at de.audi.atip.base.Framework.getHMIService(Unknown Source)
    at de.audi.tghu.fwhmi.EventTrail.logEventDispatch(Unk nown Source)
    at de.audi.tghu.fwhmi.EventQueue.dispatchEvent(Unknow n Source)
    at de.audi.tghu.fwhmi.EventQueue.eventLoop(Unknown Source)
    at de.audi.tghu.fwhmi.EventQueue$EventDispatchThread. run(Unknown Source)
    java.lang.ExceptionInInitializerError: java.lang.NullPointerException
    at de.audi.tghu.storage.DSIStorageProvider.getInt(Unk nown Source)
    at de.audi.tghu.storage.StorageManagerImpl.getInt(Unk nown Source)
    at de.audi.tghu.storage.StorageManagerImpl.getInt(Unk nown Source)
    at de.audi.tghu.fwhmi.KbdHandlerDSI.<clinit>(Unknown Source)
    at java.lang.J9VMInternals.initializeImpl(Native Method)
    at java.lang.J9VMInternals.initialize(Unknown Source)
    at de.audi.tghu.fwhmi.FwHMI.startLastMode(Unknown Source)
    at de.audi.tghu.fwhmi.FwHMI.getInstance(Unknown Source)
    at de.audi.atip.base.Framework.getHMIService(Unknown Source)
    at de.audi.tghu.fwhmi.EventTrail.logEventDispatch(Unk nown Source)
    at de.audi.tghu.fwhmi.EventQueue.dispatchEvent(Unknow n Source)
    at de.audi.tghu.fwhmi.EventQueue.eventLoop(Unknown Source)
    at de.audi.tghu.fwhmi.EventQueue$EventDispatchThread. run(Unknown Source)
    /lsd/lsd.sh[35]: route: not found
    Unrecoverable HMI Error, trigger a system reset!
    Reason: Incomplete HMI startup! System will shut down!




    Regards
     

  5. Re: bricked mmi 3g unit 
    #4
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Estonia
    Posts
    352
    Post Thanks / Like
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    So, you have no idea what is wrong with your unit, but as last"try" you changed hdd, where you took img for cloning, from your old hdd which may be not operative anymore or tested image from web?
    A48K5 2008- Ecu tune, 3G HDD retrofit, FL taillights retrofit, Front bumper valance "Rieger look", Bixenon retrofit, Sideskirts, VCDS mod, Interior leds, B/O tweeters+activsub added, Soundproofing,Tinted windows, Interior 6D carbon wrap,Painted calipers, 18" Wsp wheels Peeler style, FL gearknob, Chrome doorhandles, Color DIS retrofit, ADS Ltd with switch retrofit, Efficiency program retrofit via cluster+gateway update, S5 cluster look and trim set, A8 2010+ analog clock in process...
     

  6. Re: bricked mmi 3g unit 
    #5
    Join Date
    May 2014
    Location
    Darlington
    Posts
    1,093
    Post Thanks / Like
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    You have done everything I would have do to recover the unit, a full restore of the software from the command line should work, so to me your looking at a system board issue. Only other thing I can think of is to try and load the original MMI software on the unit, or near enough the original version. Then if that works upgrade to the current version.
     

  7. Thanks gupsterg thanked for this post
  8. Re: bricked mmi 3g unit 
    #6
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Sweden
    Posts
    24
    Post Thanks / Like
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for answer,

    I read in another forum that the mmi unit would boot up whitout an harddrive, but you wouldnt be able to use the navigation.
    So tog out the old harddrive and prepare a new one and only created the partitions. No copy at all.

    It fels like I have read everything on the internet and tried everything.

    How could I tell the original firmware? Havnt tried that one yet.

    Regards
     

  9. Re: bricked mmi 3g unit 
    #7
    Join Date
    May 2014
    Location
    Darlington
    Posts
    1,093
    Post Thanks / Like
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    What manufacturing date is on the unit?
     

  10. Re: bricked mmi 3g unit 
    #8
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Sweden
    Posts
    24
    Post Thanks / Like
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi,

    Its made in 2008

    Regards
     

  11. Re: bricked mmi 3g unit 
    #9
    Join Date
    May 2014
    Location
    Darlington
    Posts
    1,093
    Post Thanks / Like
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I would be looking to try version HNav_EU_K0022_1_D1.
     

  12. Thanks gupsterg thanked for this post
  13. Re: bricked mmi 3g unit 
    #10
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Sweden
    Posts
    24
    Post Thanks / Like
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Damn, that's old �� I will have to search the net for that one.

    If not somebody have it their storage somewhere and can help me out?
     

Similar Threads

  1. Question Q7 VEYRON MMI 2 unit
    By Quattros in forum In Car Entertainment
    Replies: 1
    Last Post: 31-07-2016, 02:31 PM
  2. mmi 3g head unit
    By mogsy in forum Audi A4 - B8 Forum - 2008 - 2015
    Replies: 3
    Last Post: 08-04-2016, 09:24 AM
  3. MMI head unit...
    By matrixpt in forum VCDS - General Questions
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2014, 12:14 AM
  4. Where is the MMI unit situated?
    By drrgriffiths in forum Audi A5 - B8 Forum - 2007 - 2016
    Replies: 0
    Last Post: 19-10-2010, 01:55 PM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  



Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Images used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevent Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  


Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -