Notices
 

  

User Tag List

Thread: Q7 (4M) Coding

Page 45 of 50 FirstFirst ... 354344454647 ... LastLast
Results 441 to 450 of 492
  1. Re: Q7 (4M) Coding - Last Updated 6/8/2016 
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    UK
    Posts
    1,939
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    120 Post(s)
    Quote Originally Posted by nykhelos View Post
    It is possible to set easy exit where the seat moves back on door opening and comes on memory set position once ignition on even without the electrical steering column but I did it through the App on OBDeleven it is 10 coins...
    Thanks for sharing this. Yes I can confirm This is possible via coding changes without needing the electric steering column.
    Q7 272PS | ABT Tuned to 325PS / 680Nm | Tech Pack | Dyn Pack | Matrix | Pan Roof | Trailer | Drv+Pass Mem Seats | TV | N-Vision | BOSE | DVD Chger | Homelink | Soft Door Close | Heat+Snd Ins Glass | Priv Glass | Heated Windscreen | Heated Steer Wheel | Adv Key | Elec Boot Cover | Side Assist | Air Susp | Ambient Lighting | Heated+Fold Mirrors | Park Assist Pack | Adv TPMS | Load Fix Kit | Black Turbine Alloys | Matte Black Wrap | ABT Door Leds
     
    0 0 0
     

  2. Re: Q7 (4M) Coding - Last Updated 6/8/2016 
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Warsaw
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    8 Post(s)
    Quote Originally Posted by andyhud007 View Post
    Thanks for sharing this. Yes I can confirm This is possible via coding changes without needing the electric steering column.
    Hi Andy,
    How to do this coding with VCP? I was trying to do this several times but not successfully. I have the electric steering column.
     
    0 0 0
     

  3. Re: Q7 (4M) Coding - Last Updated 6/8/2016 
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    UK
    Posts
    1,939
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    120 Post(s)
    I'll update the coding on the first page over the weekend on how to do this

    A
    Q7 272PS | ABT Tuned to 325PS / 680Nm | Tech Pack | Dyn Pack | Matrix | Pan Roof | Trailer | Drv+Pass Mem Seats | TV | N-Vision | BOSE | DVD Chger | Homelink | Soft Door Close | Heat+Snd Ins Glass | Priv Glass | Heated Windscreen | Heated Steer Wheel | Adv Key | Elec Boot Cover | Side Assist | Air Susp | Ambient Lighting | Heated+Fold Mirrors | Park Assist Pack | Adv TPMS | Load Fix Kit | Black Turbine Alloys | Matte Black Wrap | ABT Door Leds
     
    0 0 0
     

  4. Re: Q7 (4M) Coding - Last Updated 22/11/2016 
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    uk
    Posts
    1,446
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    103 Post(s)
    Just seen on OBD apps thereís a lot of new ones, have to ad it itís been a while since Iíve looked...new ones that stand out (for me)

    - Second Phone Support
    - Lane Departure in HUD (is this already in HUD - canít remember)
    - Copy Music from CD
    - B&O Loudspeak trim illumination(if you fancy it you can turn it off)
    - Highway Lights - automatically adjust lights at 68mph to give you extra 70meters visibility
    - Brake Pad wear sensor (doesnít this already exist?)
    - Wash Water Sensor (again doesnít this already exist?)
    - Seat Heating Stages - increase the temp by +/- 5c at each stage
    - Lock Unlocn acoustic confirmation (know the coding already is on thread but theyíve created the app)

    Thereís a good few more aswell
     
    0 0 0
     

  5. Re: Q7 (4M) Coding - Last Updated 22/11/2016 
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5 Post(s)
    Quote Originally Posted by nbedford View Post
    I have finally got around to purchasing VCP and I can confirm that I have successfully been able to enable traffic sign recognition on my car.

    However, the script @andyhud007 mentions above is only the coding part of things (modules 17, A5 and 5F) that on it's own was not sufficient. As others have speculated, but I'd never actually seen any concrete evidence the camera module also needs the correct dataset loaded.

    VCP have dataset's available that support the A5 module with index C and D for the Q7 4M (my car has a D). These are available in .flash files (not .zdc containers to be used with their one click guided functions) and have to be written using the VCP flashing option. It was a little bit of a step into the unknown, but in the end it all worked out.

    Even if I never use VCP for anything else (I'm certain I will ) the way I see it is this works out better value for money than the single use Kufatek dongle which appears to be the other method people have used for TSR/VZE.

    I'm happy to help others (at their own risk!) but I'm even further down sawwwwwwwwwwwfffffffff than andy.
    Hi nbedford,

    I have a Q7 2018 fully optioned (Australian), I ran the Kufatec dongle for TSR which of coarse used my Australian VIN number and did not update the camera dataset of A5. I have no errors and all items are in the MMI etc but get the warning "Function is unavailable in your country" as the Australian cars are not the list of countries that have TSR.

    Can you guide me how to install tthis dataset for the A5 Camera as it seems it is now the only thing missing? I think even if I gave Kufatec a VIN number of a working TSR Q7 from factory I am not sure it would load that dataset or do you think it would and be simple fix?

    Tried to PM you but I don't have 10 posts yet.
    Thanks
     
    0 0 0
     

  6. Re: Q7 (4M) Coding - Last Updated 22/11/2016 
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    63
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    25 Post(s)
    It will only work 50% of the time. A5 camera and TSR has nothing to do with VIN... The A5 camera gets route data from the MIB2 which has the location of the data in it (as the 100% working TSR compares map speed information with traffic signs viewed by the A5 camera). The issue is the camera has a list of supported countries which Australia isnt one. VCP allows you to update the dataset on the camera so that it can communicate the traffic sign information to the instrument cluster (this is what datasets do amongst other things - another way in the future for VAG to offer features as a paid service!).

    Now, back to your question, if you are getting "Function is unavailable in your country", I think the dataset has been loaded/updated correctly. For this to function, you need to pick up a traffic sign within a few minutes of starting the car (before the A5 camera receives predictive route data (PSD) from the MIB2. Then you will get that single traffic sign in your cluster. What happens though is when you get the PSD, you get an error saying "Traffic Sign Recognition: currently restricted". The camera however will continue to operate. Trick is to:

    a) stop PSD from reaching A5 camera.
    b) hack firmware in A5 to allow Oz...

    Some Russians claimed to get it working by blocking PSD from MIB2. There is a setting for it on the MIB2 but if you disable it, you lose all the other stuff this data is used for such as wide lighting at night when coming up to an intersection etc...
     
    0 0 0
     

  7. Re: Q7 (4M) Coding - Last Updated 22/11/2016 
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    63
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    25 Post(s)
    So park your car near a street with a visible traffic sign. Turn it off, then on again and drive by the sign to see whether you get the sign in your VC. If not, you may not have the dataset updated correctly (you need VCP). If you do get a traffic sign, that's the best you are going to get... till someone figure's this out. I have been trying on and off for 1 year now....
     
    0 0 0
     

  8. Re: Q7 (4M) Coding - Last Updated 22/11/2016 
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Hampshire
    Posts
    97
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    26 Post(s)
    Quote Originally Posted by watrob View Post
    Hi nbedford,

    I have a Q7 2018 fully optioned (Australian), I ran the Kufatec dongle for TSR which of coarse used my Australian VIN number and did not update the camera dataset of A5. I have no errors and all items are in the MMI etc but get the warning "Function is unavailable in your country" as the Australian cars are not the list of countries that have TSR.

    Can you guide me how to install tthis dataset for the A5 Camera as it seems it is now the only thing missing? I think even if I gave Kufatec a VIN number of a working TSR Q7 from factory I am not sure it would load that dataset or do you think it would and be simple fix?

    Tried to PM you but I don't have 10 posts yet.
    Thanks
    Hi, I think spyderboyant has replied with much more technical information which relates to your country than I would be able to offer. However, one point to note is that vcp datasets and encrypted to individual vcp license dongles, but it sounds like the kufatek dongle has done everything it can anyway!
     
    0 0 0
     

  9. Re: Q7 (4M) Coding - Last Updated 22/11/2016 
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    63
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    25 Post(s)
    @watrob. Do you have Matrix lights and steel springs?
     
    0 0 0
     

  10. Re: Q7 (4M) Coding 
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    5 Post(s)
    Yes I have Matrix lights but have air suspension
     
    0 0 0
     

Page 45 of 50 FirstFirst ... 354344454647 ... LastLast

Similar Threads

  1. Help with some coding please
    By troytroy in forum VCDS - General Questions
    Replies: 0
    Last Post: 27-10-2015, 06:07 PM
  2. C6 coding
    By simonrk57 in forum VCDS - General Questions
    Replies: 2
    Last Post: 18-03-2013, 08:10 PM
  3. coding - how to get this!
    By Touran200409021 in forum VCDS - Help Requests
    Replies: 7
    Last Post: 12-09-2011, 10:47 PM
  4. Coding help
    By phil miller in forum VCDS - Help Requests
    Replies: 0
    Last Post: 24-03-2011, 12:01 AM
  5. Help with coding please.
    By benjie in forum VCDS - Help Requests
    Replies: 8
    Last Post: 27-08-2010, 02:21 AM
Tags for this Thread

View Tag Cloud

Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -