Notices
 

  

User Tag List

Thread: Rear parking sensors not working

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. Rear parking sensors not working 
    #1
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    London, England
    Posts
    113
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Hi guys, my rear parking sensors were acting dodgy recently and wouldn't really beep till right close and now they stopped working totally. My front ones work fine though.

    So I tried the 'listening to the ticking noise test', for anyone who doesn't know what this is, I turned the key fully but not turned the actual car on, then put it in reverse and listened closely to each sensor. If they are working, you should hear a slight ticking/pulsing noise, you have to put your ear right next to them.

    Anyway my left sensor wasn't ticking so i'm guessing it doesn't work and I was wondering if anyone knows what is the cheapest method to getting an original colour coded replacement and how to fit it on.

    Also, would that one dodgy sensor be the cause of why it wasn't working properly recently and now they all dont work?
     
    0 0 0
     

  2. Re: Rear parking sensors not working 
    #2
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Birtley
    Posts
    504
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    When you engage reverse for the first time after turning the ignition, do you get a longer, different tone beep to normal? That's what I get and would be interested to hear what the cheapest option is to replace the sensor. (I confirmed which sensor of mine is faulty through VCDS but have been too lazy to fix it thus far).
    Audi A4 2.0TDI Quattro 177PS Black Edition (B8.5) in Brilliant Black, B&O sound system, MMI 3G+ satnav, Parking System plus, Interior LEDs, Privacy Windows
     
    0 0 0
     

  3. #3
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Southern County Softy
    Posts
    7,231
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    13 Post(s)
    A Polish seller on eBay does genuine sensors, just make sure the part number is correct, there are a few.
    Get a local chipsaway man to paint it for you.


    follow me on twitter...kiteaudi...
    A4 2.5 tdi QS (mapped)


     
    0 0 0
     

  4. Re: Rear parking sensors not working 
    #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Near Lanark
    Posts
    986
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    20 Post(s)
    Just to throw a potential spanner in the works...............

    All of mine tick/pulse...but I still get the error sound and they don't work.
    I don't have access to VCDS so can't get any kind of diagnostic done.
    A6 C7 Saloon 3.0Tdi Quattro S Line | 242bhp | Quartz Grey
    2016 Triumph Street Triple | 106bhp | Pearl White
    VCDS owner - Lanarkshire Area. PM Me if you need help.
     
    0 0 0
     

  5. Re: Rear parking sensors not working 
    #5
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    London, England
    Posts
    113
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by allanmb View Post
    When you engage reverse for the first time after turning the ignition, do you get a longer, different tone beep to normal? That's what I get and would be interested to hear what the cheapest option is to replace the sensor. (I confirmed which sensor of mine is faulty through VCDS but have been too lazy to fix it thus far).
    Yes I get a beep, don't know if its different to normal, what is normal? Also when it was working dodgily, I met someone and used their VCDS and no errors came up!
     
    0 0 0
     

  6. Re: Rear parking sensors not working 
    #6
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    London, England
    Posts
    113
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by kite View Post
    A Polish seller on eBay does genuine sensors, just make sure the part number is correct, there are a few.
    Get a local chipsaway man to paint it for you.


    follow me on twitter...kiteaudi...
    Do you have a link to the sellers page? Are they new? Also how can I find the part number?
     
    0 0 0
     

  7. Re: Rear parking sensors not working 
    #7
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    London, England
    Posts
    113
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by darich View Post
    Just to throw a potential spanner in the works...............

    All of mine tick/pulse...but I still get the error sound and they don't work.
    I don't have access to VCDS so can't get any kind of diagnostic done.
    Oh damn, you must be maaad! It maybe your sensors are fine but the connections are loose..? Is it easy to find the sensors control box, where is it?
     
    0 0 0
     

  8. Re: Rear parking sensors not working 
    #8
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    London, England
    Posts
    113
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by monz87 View Post
    Do you have a link to the sellers page? Are they new? Also how can I find the part number?
    Anything??
     
    0 0 0
     

  9. #9
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Southern County Softy
    Posts
    7,231
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    13 Post(s)
    Take the old one out,part number will be on it.
    I'll check my eBay when I get to laptop .yes he sells new ones.

    follow me on twitter...kiteaudi...
    A4 2.5 tdi QS (mapped)


     
    0 0 0
     

  10. Re: Rear parking sensors not working 
    #10
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    London, England
    Posts
    113
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quoted
    0 Post(s)
    Quote Originally Posted by kite View Post
    Take the old one out,part number will be on it.
    I'll check my eBay when I get to laptop .yes he sells new ones.

    follow me on twitter...kiteaudi...
    Is there anyway to find out without taking the old one out and without a VCDS, as I will be taking the car to the local garage to take out and refit the new one so I don't want to go there twice.
     
    0 0 0
     

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Parking sensors not always working
    By Little_Legs in forum Audi A4 - B8 Forum - 2008 - 2015
    Replies: 0
    Last Post: 06-12-2011, 08:52 PM
  2. Rear parking sensors have stopped working...
    By Saulmac in forum Audi A4 - B7 Forum - 2005 - 2008
    Replies: 3
    Last Post: 06-11-2011, 05:32 PM
  3. parking sensors not working
    By Bizzie in forum Octavia
    Replies: 4
    Last Post: 24-12-2010, 09:36 PM
  4. Parking sensors and rear view camera stopped working
    By Eddo1968 in forum Audi A4 - B8 Forum - 2008 - 2015
    Replies: 0
    Last Post: 30-05-2010, 06:36 PM
  5. Please Help Sharan Parking Sensors no working
    By Burg in forum Touran - Sharan - Caravelle
    Replies: 5
    Last Post: 21-02-2010, 08:09 PM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  




  


Disclaimer: VW Audi Forum is an "independant enthusiast website", administered in line with guidelines supplied by VAG in the UK, and is in no way related to any of the Worldwide Volkswagen,Audi,Seat,Skoda,Bentley,Bugatti,Porsche or Lamborghini group of Companies. For official up to date information on any of there vehicles, please visit the official websites. Any comments made throughout this website, are the views of the respective poster, and in no way represent the views of the VW Audi Forum Administration, or the worldwide Volkswagen & Audi Group of companies.


VW Audi Forum do not vet and are not responsible for any information which is posted in this forum. All content is viewed and used by you at your own risk and we do not warrant the accuracy or reliability of any of the information.


Copyright: Certain "words", "phrases" and "Images" used on this website by the Administration are "Copyright" of Volkswagen GB, Volkswagen AG (Germany), Audi GB, Audi AG (Germany), Volkswagen Motorsport GB, Volkswagen Motorsport AG (Germany), Audi Motorsport AG (Germany), Volkswagen Racing GB, Bentley, Bugatti, Porsche and Lamborghini. No image can be replicated by anyone WITHOUT the relevant Companies written permission.


All trademarks and copyrights remain property of their respective owners.

No part of the VW Audi Forum website or forum may be reproduced without written permission from the site administration


PLEASE NOTE - PERSONAL ABUSE, ABUSE AGAINST THIS OR ANY OTHER WEBSITE OR ANY COMPANY WILL NOT BE TOLERATED. OFFENDERS WILL BE MODERATED OR EVEN BANNED.


This website and forum are best viewed at a minimum resolution of 1024 by 768.



  



- VW AUDI Forum - The #1 Volkswagen (VW) Group Forum - Volkswagen (VW) - Audi - Seat - Skoda - Bentley - Bugatti - Lamborghini - Porsche - VW Audi Forum -


- www.vwaudiforum.co.uk - www.vwaudiforum.co.uk -