PDA

View Full Version : VW golf MK4 showing ABS light and warning sign



joecranejoe
07-04-2009, 04:59 PM
Hi everyone... new to the forums, ive got a problem with my 1999 T reg Golf MK4....basically when i start the ignition the abs light satsy on (engineer said might be sensor) but anither light is and explanation mark that lights up and beeps...


any idea what fault this is?



Thanks,
Joe

glen poole
08-04-2009, 09:36 PM
Hiya, this has happened to my passat today, abs warning light now stays on, i now have no brake lights so check yours, hooked it up to my scanner & i got a fault code 00526, this should hopefully mean a faulty brake switch which costs about a 10er & around half an hour to fit yourself, do a search on here, there is quite a bit of info, hope this helps mate.

joecranejoe
08-04-2009, 10:58 PM
my brake lights work fine.... strange these on board systems.... a good old 1989 polo would of been good for me :D ....but i'll definetly have a search or call colbornes...

Thanks,

joecranejoe
10-04-2009, 02:48 PM
searched for an answer....still cant find one, any idea?

bugOlugs
15-04-2009, 05:40 PM
A scan would be a good start.

The fault code it gives would point you in the right direction.

gman3.0
15-04-2009, 08:55 PM
same thing happened with mine a while back, turned out to be the MAF sensor !
get your fault code read that should help to pin point your problem !

bora185
28-04-2009, 09:32 PM
I have both the lights on my 2001 bora tdi. I hace vagcom and it turned out to be the wheel speed sensor on the drivers side. Changed this as it was knackered but the light is still on. As I was changing it I noticed the hub was had a little movement so im guessing it this that causing the lights to come on. ABS and brakes are working fine. If your in Manchester could do a scan for you.:beerchug:

ifti_a
28-06-2010, 09:00 PM
i still have this problem

ifti_a
28-06-2010, 09:01 PM
sorry forgot to reply i have checked via diagcom and found out the front left sensor is faulty, i have replaced it but the light is still on

VexedGolfOwner
12-08-2010, 07:05 PM
I have both the lights on my 2001 bora tdi. I hace vagcom and it turned out to be the wheel speed sensor on the drivers side. Changed this as it was knackered but the light is still on. As I was changing it I noticed the hub was had a little movement so im guessing it this that causing the lights to come on. ABS and brakes are working fine. If your in Manchester could do a scan for you.:beerchug:



i really could do with some help im in manchester and have this abs light problem...ive paid twice and still had no luck finding the fault..if your close could u hook me up to your vagcom pleaseeeeeeee :0)

0 seven nine 0 two 0 seven 0 000 mark

mikes-05
19-08-2010, 10:21 PM
Had same problem with my 99 Passat, no sensor faults, turned out to be a no comms link to ecu from abs pump modulator. If u can get hold of a reliable and experienced auto sparky in ur area, they can check this for u. Modulators arent available seperatly i dont think for ur car, beware of replacing the entire pump for two reasons : 1 : make sure numbers match EXACTLY as ur old unit 2: the obvious, they might be faulty also. My repair was done by a specialist whilst i was still able to drive the car,,,,result !! Cost was a fraction of a new one too and comes with a warranty......job done and 130 approx.

Hope this helps, no warning buzzers or blinking duo of lights....