PDA

View Full Version : Audi A4 2009 b8 blank Mmi screen



Tramundo
11-03-2017, 05:08 AM
Hello I am new to this forum but I noticed some very helpful members willing to give some help. The problem I am having is the Mmi screen has gone blank in my 2009 a4 USA version, as I am from ny USA.first off all fuses checked are good.I ran the vcds and got many faults associated with the Mmi etc. also ran the optical diag. All errors came up . Not sure where to go next any ideas thanks

Lukenkarl
11-03-2017, 10:42 AM
Post the vcds scan.

Tramundo
11-03-2017, 02:48 PM
Saturday,11,March,2017,08:29:34:11098
VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows XP x86
VCDS Version: 15.7.1.0
Data version: 20150904
www.Ross-Tech.com (http://www.Ross-Tech.com)

VIN: WAUSF78K89N046467 License Plate:

--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Gateway Installation List: 8T0 907 468 P
01-Engine -- Status: Malfunction 0010
02-Auto Trans -- Status: OK 0000
03-ABS Brakes -- Status: OK 0000
04-Steering Angle -- Status: OK 0000
05-Acc/Start Auth. -- Status: OK 0000
07-Control Head -- Status: Cannot be reached 1100
08-Auto HVAC -- Status: Malfunction 1010
09-Cent. Elect. -- Status: Malfunction 0010
0E-Media Player 1 -- Status: Cannot be reached 1100
0F-Digital Radio -- Status: Cannot be reached 1100
10-Park/Steer Assist -- Status: OK 0000
15-Airbags -- Status: OK 0000
16-Steering wheel -- Status: OK 0000
17-Instruments -- Status: Malfunction 0010
19-CAN Gateway -- Status: Malfunction 0010
1E-Media Player 2 -- Status: Cannot be reached 1100
36-Seat Mem. Drvr -- Status: Malfunction 0010
37-Navigation -- Status: Cannot be reached 1100
42-Door Elect, Driver -- Status: Malfunction 0010
46-Central Conv. -- Status: Malfunction 0010
47-Sound System -- Status: Cannot be reached 1100
52-Door Elect, Pass. -- Status: Malfunction 0010
53-Parking Brake -- Status: OK 0000
55-Headlight Range -- Status: OK 0000
56-Radio -- Status: Cannot be reached 1100
62-Door, Rear Left -- Status: OK 0000
65-Tire Pressure -- Status: Malfunction 0010
67-Voice Control -- Status: Cannot be reached 1100
6C-Back-up Cam. -- Status: Malfunction 0010
72-Door, Rear Right -- Status: OK 0000
77-Telephone -- Status: Cannot be reached 1100
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Chassis Type: 8K (8T0)
Scan: 01 02 03 05 07 08 09 0E 0F 10 15 16 17 19 1E 36 37 42 46 47
52 53 55 56 62 65 67 6C 72 77
VIN: WAUSF78K89N046467 Mileage: 158720km-98624miles
01-Engine -- Status: Malfunction 0010
02-Auto Trans -- Status: OK 0000
03-ABS Brakes -- Status: OK 0000
04-Steering Angle -- Status: OK 0000
05-Acc/Start Auth. -- Status: OK 0000
07-Control Head -- Status: Cannot be reached 1100
08-Auto HVAC -- Status: Malfunction 1010
09-Cent. Elect. -- Status: Malfunction 0010
0E-Media Player 1 -- Status: Cannot be reached 1100
0F-Digital Radio -- Status: Cannot be reached 1100
10-Park/Steer Assist -- Status: OK 0000
15-Airbags -- Status: OK 0000
16-Steering wheel -- Status: OK 0000
17-Instruments -- Status: Malfunction 0010
19-CAN Gateway -- Status: Malfunction 0010
1E-Media Player 2 -- Status: Cannot be reached 1100
36-Seat Mem. Drvr -- Status: Malfunction 0010
37-Navigation -- Status: Cannot be reached 1100
42-Door Elect, Driver -- Status: Malfunction 0010
46-Central Conv. -- Status: Malfunction 0010
47-Sound System -- Status: Cannot be reached 1100
52-Door Elect, Pass. -- Status: Malfunction 0010
53-Parking Brake -- Status: OK 0000
55-Headlight Range -- Status: OK 0000
56-Radio -- Status: Cannot be reached 1100
62-Door, Rear Left -- Status: OK 0000
65-Tire Pressure -- Status: Malfunction 0010
67-Voice Control -- Status: Cannot be reached 1100
6C-Back-up Cam. -- Status: Malfunction 0010
72-Door, Rear Right -- Status: OK 0000
77-Telephone -- Status: Cannot be reached 1100

-------------------------------------------------------------------------------
Address 01: Engine Labels:
Part No SW: 8K2 907 115 M HW: 8K2 907 115 D
Component: 2.0l R4/4V TF H14 0001
Coding: 0104010A190F0160
Shop #: WSC 02145 785 00200
ASAM Dataset: EV_ECM20TFS8K2907115M A01001
ROD: N/A
VCID: 3979635AB872C8F65A-806C

-------------------------------------------------------------------------------
Address 02: Auto Trans (J217) Labels: 0B6-927-156.clb
Part No SW: 8K0 927 158 C HW: 0B6 927 156
Component: 0B6 20TFSIUSA H04 0050
Revision: --H04---
Coding: 001002
Shop #: WSC 02145 785 00200
ASAM Dataset: EV_TCMAL651 A01004
ROD: EV_TCMAL651.rod
VCID: 36636866896C278EB7-8062
No fault code found.

--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Control Module Part Number: 8T0 907 468 P
Component and/or Version: GW-BEM 4CAN-M H09 0095
Optical Bus Diagnostic : Standard
Controller Electrical Optical
19-CAN Gateway ERROR ERROR
07-Control Head ERROR ERROR
0E-Media Player 1 ERROR ERROR
1E-Media Player 2 ERROR ERROR
77-Telephone ERROR ERROR
47-Sound System ERROR ERROR
67-Voice Control ERROR ERROR
56-Radio ERROR ERROR
37-Navigation ERROR ERROR
0F-Digital Radio ERROR ERROR
************************************************** **********
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Control Module Part Number: 8T0 907 468 P
Component and/or Version: GW-BEM 4CAN-M H09 0095
Optical Bus Diagnostic : Standard
Controller Electrical Optical
19-CAN Gateway ERROR ERROR
07-Control Head ERROR ERROR
0E-Media Player 1 ERROR ERROR
1E-Media Player 2 ERROR ERROR
77-Telephone ERROR ERROR
47-Sound System ERROR ERROR
67-Voice Control ERROR ERROR
56-Radio ERROR ERROR
37-Navigation ERROR ERROR
0F-Digital Radio ERROR ERROR
************************************************** ****

turbozob
11-03-2017, 04:42 PM
Does MMI shows anything or is it always blank? Because it looks like there is no power supply to MMI

Tramundo
11-03-2017, 06:23 PM
The mmi screen ,every 2-3 startups ,comes to life with the audi rings. Then after 4-5 seconds goes blank again thanks. also controls around the gearshift lever are not illuminated anymore any help would be appreciated thanks.

Mario
12-03-2017, 05:50 PM
Sounds like an intermittent connection to the unit. If it sometimes powers up then goes that means the unit isn't totally dead and will likely power up OK. Sounds like you're going to have to start taking your dash apart to find where the MMI connects to and ensure it's all seated correctly. If it is, possibly a fault with the wiring.

Seems like it's going to be a fairly time consuming electrical troubleshooting exercise. Fingers crossed it is just a loose connection and not bad wiring.

Tramundo
13-03-2017, 10:14 PM
Thanks for the reply.I have a suspicion it might be a connection issue.Did you get a chance to look at my elec. optical scan . Is that weird , all those error codes. I have been working on audis and vws for over 30 years as an enthusiast.I just bought the vcds about 6 months ago and haven't used it much .I am definetly no expert especially when it comes to these electrical gremlins,so any advice is welcome.I don't know if Im scanning it correctly? Does it look right. Thanks a lot