PDA

View Full Version : MMI 3G firmware and navigation 2016



Shshivji
23-10-2016, 07:31 PM
Hi guys, just updated my firmware and navigation on my mmi 3g, I used the following link on another forum.

http://www.a5oc.com/forums/a5-general-q/113473-mmi-3g-basic-navigation.html#/topics/113473?_k=qjgisg

All working correctly and was pretty straightforward to do at no cost!! Big bonus is that it runs through the SD card now instead of the dvd drive.
Hope this is helpful for some of you.

Shak

Boy
23-10-2016, 08:36 PM
Thanks for this.

Please let us know what year your car is so that we know what is sure to work for.
Does it still catch traffic updates etc?

Shshivji
23-10-2016, 10:16 PM
Mines a 2010 model. As far as I'm aware of it works on any mmi 3g low/basic. There's also a link for the mmi 3g+/high too. It has tmc enabled which is for traffic too. All works fine for me and there's plenty of other people who have used the above method and are happy.

Shak

pronto
31-10-2016, 05:07 PM
Mines a 2010 model. As far as I'm aware of it works on any mmi 3g low/basic. There's also a link for the mmi 3g+/high too. It has tmc enabled which is for traffic too. All works fine for me and there's plenty of other people who have used the above method and are happy.

Shak

so audi have quoted me 260 to update my sat nav for my A4 B8 2011 :aargh4: so how do i actually start this process im not even sure what system i got :1zhelp: can it be that easy, is it safe, i wanadoit but a bit :nervous:

Shshivji
31-10-2016, 07:46 PM
Hi pal, it's fairly easy tbh. You need at least 1 sd card to start, it does take a while to do as the mmi update is quite large so spare around 2 hours all together. Take a pic of your mmi buttons and also the screen, then post them here and should be able to tell what mmi you have. If you're local I'm more then happy to give you a hand.

Shak

pronto
31-10-2016, 08:45 PM
Hi pal, it's fairly easy tbh. You need at least 1 sd card to start, it does take a while to do as the mmi update is quite large so spare around 2 hours all together. Take a pic of your mmi buttons and also the screen, then post them here and should be able to tell what mmi you have. If you're local I'm more then happy to give you a hand.

Shak

Ok I've currently got my satnav on SD card and also have a spare few with mp3s on so a spare sd card I've got ,I'll upload a few pics of mmi button's and screen tomorrow,as for being near Bolton I'm about 2.5 hours away on the east coast☹ ......speak soon satnav guru

pronto
03-11-2016, 01:25 PM
sorry shak got boiler problems that took priority and 2.5 k :mad: so im back on it, this is my mmi

Shshivji
03-11-2016, 08:08 PM
Unfortunately the pic isn't showing

pronto
03-11-2016, 09:08 PM
Unfortunately the pic isn't showing

Strange that?...its showing on my phone and daughters phone and my pc where I created the post ....☹ any way my train version is P0054 and MU Software is 0147

Gunnark100
03-11-2016, 09:34 PM
Yes you have, 3G Basic nav, so link provided is for you, install sw 260 first and after dvd2(uk is there) to the sd card!

cocobwoy
05-11-2016, 12:47 AM
Hey guys sorry bit of a noob to the Audi stuff as only picked up my car yesterday but being doing a bit of research my car is a 58 plate S Line A4 Avant

I think I have the 2G High can someone confirm for me please?

- DVD Sat Nav in the boot
- Joystick
- No SD slots
- Front 6 Disk Changer
- Bluetooth

Wanting to update both the navigation and MMI, which I have the 2015 and 2016 navigation downloads but CD eject is blocked so that will have to wait until I get hold of VAG COM

MMI i have the files for 5570 which I found on a website, hoping that is the lastest?

Thanks

Gunnark100
05-11-2016, 05:57 AM
Hey guys sorry bit of a noob to the Audi stuff as only picked up my car yesterday but being doing a bit of research my car is a 58 plate S Line A4 Avant

I think I have the 2G High can someone confirm for me please?

- DVD Sat Nav in the boot
- Joystick
- No SD slots
- Front 6 Disk Changer
- Bluetooth

Wanting to update both the navigation and MMI, which I have the 2015 and 2016 navigation downloads but CD eject is blocked so that will have to wait until I get hold of VAG COM

MMI i have the files for 5570 which I found on a website, hoping that is the lastest?

Thanks

Yep, if you have dvd nav unit in trunk and sw 5570 its 2G high. But it should not have joystick!

3G high and 3G+ have joystick:

http://www.audia2dp.com/uploads/1/1/3/9/11394496/5472716.png?255